Tippmix kosártippek mindenkinek

Friss topikok

  • danaisonfire: szia.mit szólsz a galatasaray-kuban meccshez?ez lenne a reális eredmény?az első meccsen dobott a k... (2012.11.28. 20:37) 46. hét, 2. forduló
  • Csak a Misleny: @danaisonfire: Nadezsda nálam biztos befutó A Triumph jobb szerintem A Valencia necces lesz, de ... (2012.11.14. 09:17) 46. hét, 1. forduló
  • danaisonfire: milyen érdekes ez a spanyol meccs is:D 71-60ről 76-76.. (2012.11.10. 19:36) 45. hét, 2. forduló
  • danaisonfire: köszi szépen.sajnos lemaradtam róla,még délelött lett volna lehetőségem hogy adjak fel alamit szlo... (2012.11.06. 13:18) 45. hét, 1. forduló
  • danaisonfire: szia.engem érdekelne pár meccsről a véleményed.bár szerintem már addig nem reagálsz rá ugyh ezt ha... (2012.11.03. 22:39) 44. hét, 1. forduló

Linkblog

Euroliga Final Four 2012 Isztambul

2012.05.09. 23:51 Csak a Misleny

2012 május 12 (péntek) 17.00 a nyitó mérkőzés kezdési időpontja. A CSKA Moszkva játszik a címvédő Panathinaikosz Athén csapatával.

A négyes döntő előtti időszakban a Pana nem volt olyan magabiztos mint tavaly. Ebben a szezonban, sokszor szenvedtek meglepő vereségeket hazai pályán (Milano, Unics Kazany, Maccabi) de a Görög bajnokságban a legutóbbi Rodosz elleni vereségük is óriási blama volt. Az első csoportkörben oda vissza kikaptak a CSKA-tól (otthon hosszabbítás után). A tavalyi csapatból eléggé hiányzik Fotsis, Drew Nicholas, Milenko Tepic, de azért az idei keretük sem gyenge. Azért az előző szezonban is az egyik legidősebb átlagéletkorú csapat volt az EL-ben a Pana, és mostanra Batiste, Jasikevicius, Sato, Tsartsaris és Diamantidis is öregedett egy évet. Ebben a szezonban is a csapatjáték és terhek egyenletes elosztása jellemző a csapatra. Ezzel az erős kerettel is igen nehezen ejtették ki a három frontos terhelés miatt teljesen elcsigázott Maccsabi Tel-Avivot.

A CSKA-ról csak annyit tudok mondani, hogy bombaerős. 12 kiváló játékos, minden poszton két hasonló tudású játékos játszik. Minden fronton kiválóan helytálltak. Szerintem ők a favoritok.

Tippem a továbbjutóra: CSKA Moszkva

 

A másik elődöntőben Barcelona-Olympiakosz Pireusz párharc lesz. 

A Görög gazdasági válság alaposan megtépázta a fővárosi csapatot. A nyáron kilenc meghatározó játékos távozott a csapattól és messze nem sikerült őket hasonló erősségű játékosokkal pótolni, főleg palánk alatt gyengültek, és még így is sikerült bejutniuk a Final Fourba. Ezt köszönhetik a sorozatos kedvező sorsolásnak is. Kifogták folyton a gyengébb és az éppen akkor gyengélkedő nagy csapatokat (Cantu, Caja Laboral, Bilbao, Nancy, Galatasaray, Efes Pilsen, Siena). Egyetlen egy igazán komoly csapatot fogtak ki a sorozatban, és ez a CSKA Moszkva, ebből lett is egy oda-vissza zakó (78-86 otthon és 64-96 idegenben). 

A Barcelona elég magabiztosan, főleg a jó védekezésének köszönhetően jutott el a négyes döntőig. A nyári veszteség listán Lakovic és Rickey Rubio volt a legkomolyabb érvágás a csapat számára. Ha nem is teljesen, de részben sikerült őket pótolniuk (Huertas a Cajatól és Chuck Eidson a Maccabitól érkezett). Ott van még a keretben Juan Carlos Navarro, Lorbek, N'dong, Pete Mickael, Fran Vazquez, Kosta Perovic, Viktor Sada, Joe Ingles. Ez egy igazán ütős kis keret. Legfőbb erényük a kiváló védekezés és mivel nem egy rohanós csapatról van szó, ezért a felállt védelem elleni játék. Mostanában azért náluk is volt egy kisebb hullámvölgy, de úgy gondolom, hogy ez betudható annak, hogy a Spanyol bajnokság alapszakaszában igen nagy volt az előnyük a Madriddal szemben, ezért rápihentek a négyes döntőre.

Tippem a továbbjutóra: Barcelona

 

Tippem a torna végeredményére:

1. CSKA Moszkva

2. Regal FC Barcelona

3. Panathinaikosz Athén

4. Olympiakosz S.F.P. Pireusz

3 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kadet93 2012.05.10. 11:38:14

Szia!
Ma bostont szerinted lehet rakni? Mellé kotnem cszka-t 20 ropival.

Csak a Misleny 2012.05.10. 15:57:09

@kadet93: Nem rossz. Boston jobb, mint a Hawks, kérdés ki lesz sérült.
De hozniuk kell.

kadet93 2012.05.10. 20:30:47

@Fix Tipp Tippmix Zoli: ok, köszi! remélem összehozzák a bostoni skacok :)
süti beállítások módosítása