Tippmix kosártippek mindenkinek

Friss topikok

  • danaisonfire: szia.mit szólsz a galatasaray-kuban meccshez?ez lenne a reális eredmény?az első meccsen dobott a k... (2012.11.28. 20:37) 46. hét, 2. forduló
  • Csak a Misleny: @danaisonfire: Nadezsda nálam biztos befutó A Triumph jobb szerintem A Valencia necces lesz, de ... (2012.11.14. 09:17) 46. hét, 1. forduló
  • danaisonfire: milyen érdekes ez a spanyol meccs is:D 71-60ről 76-76.. (2012.11.10. 19:36) 45. hét, 2. forduló
  • danaisonfire: köszi szépen.sajnos lemaradtam róla,még délelött lett volna lehetőségem hogy adjak fel alamit szlo... (2012.11.06. 13:18) 45. hét, 1. forduló
  • danaisonfire: szia.engem érdekelne pár meccsről a véleményed.bár szerintem már addig nem reagálsz rá ugyh ezt ha... (2012.11.03. 22:39) 44. hét, 1. forduló

Linkblog

Kezdődik a Férfi Euroliga 2012-13-as idénye!

2012.10.09. 21:49 Csak a Misleny

Október 11-én 18.00-kor a CSKA Moszkva-Lietuvos Rytas mérkőzéssel kezdődik az Euroliga 2012-13-as idényének csoportkörei. Megpróbálom összefoglalni a csapatok kereteinek változásait és rövid elemzést írni a csoport esélyeiről.

"A" csoport:

Fenerbahce Ülker Istanbul: A Török csapatnál nyáron nem volt hatalmas játékos mozgás. A távozók közül érzékeny veszteség Marko Tomas (Cedevita), James Gist (Unicaja), Roko Ukic (Panathinaikos), Hakan Demirel (Antalay), Engin Atsur (Galatasary), Gasper Vidmar (Besiktas). A helyükre olyan játékosok érkeztek, mint Ernest Bremer (Milano), Mike Batiste (Panathinaikos), Bo McCalebb és David Andersen (mindkettő Siena). Ez bőven minőségi erősítést jelent! Batiste az Euroliga egyik legjobb centere, McCalebb és Andersen pedig a Siena vezérei voltak. A maradók oldalán Emir Preldzic, Romain Sato, Onan Omer, Savas Oguz, Kaya Peker, Mirsad Turkcan képvisel jelentős játékerőt. Összességében elmondható, hogy az átigazolások után egyértelműen erősödött a csapat. A továbbjutásuk nem lehet kérdéses.

 

BC Khimky Moscow: A nyáron három jelentősebb távozója volt a csapatnak. Mickael Gelabale (Cedevita), Thomas Kelati (Valencia), Chris Quinn (Utah Jazz). A nyáron hét érkező volt. Közülük meghatározó játékos lehet Paul Davis (Cajasol), Kresimir Loncar (Kazany), Matt Nielsen (Olympiakosz), Vitaliy Fridzon (Khimky 2), Sergey Monya (Dynamo Moscow). Mindegyik játékos képes meccseket eldönteni. A maradók közül Zoran Planinic, James Augustine, Petteri Koponen, K.C. Rivers a meghatározók. Az érkezőket és maradókat megfelelően összegyúrva továbbjutás esélyes csapat lehet belőle. Kérdés, hogy tudják kezdeni a csoportmeccseket.

Panathinaikos Athens: A Görög anyagi válság érzékenyen érintette a fővárosi csapatot is. Olyan játékosokról kellett lemondaniuk, mint Mike Batiste (Fenerbahce), Sarunas Jasikevicius (Barcelona), Romain Sato (Fenerbahce), Steven Smith (Bologna), Kostas Kaimakoglou (Unics), Aleks Maric (Kuban), Stratos Perperoglou (Olympiacos), Ian Vougioukas (Unics), David Logan (Maccabi), Pat Chalates (Maccabi). Két csapatra való kiváló játékos. Az érkezők: Roko Ukic (Fenerbahce), Andy Panko (Lagun Aro), Hilton Armstrong (ASVEL), Stephane Lasme (Obradorido), Jonas Maciulis (Siena), Drewin Kitchen (Maccabi Rishon), Michael Bramos (Gran Canaria), Sofoklis Schortsamitis (Maccabi) messze nem képvisel érkezési olyan játékerőt, mint a távozók, bár Panko és Lasme most van csúcsformájában. Az előző szezon csapatából csak két játékos Kostas Tsartsaris és Dimitris Diamantidis  marad a meghatározó játékosok közül. Idő kell még összeáll ez a keret, de messze nincsenek már olyan esélyeik az Euroliga győzelemre, mint a korábbi években. Új edzője is van a csapatnak Pedoulakis Argiris (Peristeri).

Real Madrid: A Madrid elég jó csapattál állt rajthoz a szezonra. Távozók Ante Tomic (Barcelona), Kyle Singler (Detroit Pistons), Novica Velickovic. Az érkezők Marcus Slaughter (Bamberg), Rudy Fernandez (Denver Nuggets), Draper Dontaye (Cedevita). Minőségi érkezők jöttek a távozók helyére. A maradókkal együtt kiváló csapatot alkothatnak (nem sorolom fel őket, mert az elég hosszú lenne, itt megnézhetitek). Simán Final Four esélyes csapat a Real.

     

Union Olimpija Ljubljana: A Szlovén csapatnak jó esélye van a csoport utolsó helyére. Az idei keretükben nincs európai szinten kiemelkedő játékos.

Cantu: Az Olasz csapat a selejtezőből került a főtáblára. Húzó játékosaik Pietro Aradory, Jerry Smith. Az előző szezon után jelentősen megfiatalították a csapat keretét. Nyáron három veterán távozott Denis Marconato (Venezia), Gianluca Basile (Milano), Doron Perkins (Donetsk). Nagy rotációja harcos csapat lesz ebben a szezonban az Olasz gárda. Teljes keret itt

A csoportról elmondható, hogy az egyik halálcsoport lehet a négyből. A Real a Fener a Pana és Khimky kicsit kiemelkedik a másik két csapathoz képest. Tőlük várom a csoport továbbjutó helyeinek eldöntését. Ha erre a négy csapatra szűkítem le a kört, akkor közülük a Real tűnik a legerősebbnek, míg a Fener és a Pana is erősebb kerettel rendelkezik a moszkvai csapatnál. Az X faktor a Cantu csapata lehet. Ha kijön nekik a lépés néhány bravúrral sok borsot törhetnek a többiek orra alá és még a Moszkvát is megszorongathatják a továbbjutásért.

Tippem a csoport végeredményére:

1. Real Madrid

2/3. Fenerbahce Ülker

2/3. Panathinaikos

4. Khimky 

5. Cantu

6. Olimpija

   

"B" csoport:


Montepaschi Siena: A nyáron alaposan felforgatta keretét az Olasz együttes, olyan játékosok hagyták ott csapatot akik minden meccsen meghatározó szerep jutott mérkőzéseiken. Távozók: Igor Rakocevic (Zvezda), Ksistof Lavrinovic (Zalgiris), Marvis Thornton (Sassari), David Andersen (Fener), Marko Jaric (Chicago Bulls), Rimantas Kaukenas (Zalgiris), Nikolaos Zisis (Bilbao), Bo McCalebb (Fener), Jonas Maciulis (Panathinaikos), Aradori Pietro (Cantu) és a csapat egyik emblematikus figurája Shaun Stonerook. A most következő szezonra egy jóval "olcsóbb" csapatot hoztak össze. Ebben a szezonban nekik kell a csapatot a hátukon vinni: Benjamin Eze (Milano), Bobby Brown (Oldenburg), Daniel Hackett  (Pesaro), Viktor Sanikidze (Bologna), Marco Carraretto (Breongan), Marcelus KempDavid MossMario Kasun (KK Zagreb), Tomas Ress, Aleksandar Rasic (Rytas). Az érkezők nem rossz játékosok, de a maradókkal együtt minőségben messze nem olyan erős ez a keret, mint a tavalyi. Idén ilyen kerettel még a legjobb nyolcba jutásra sem esélyes az együttes.

Maccabi Electra Tel-Aviv: Az idei csapat kicsit sötét ló lesz az előző szezon csapata után. A nyáron itt is több meghatározó játékos távozott. Meghatározó távozók: Sofoklis Schortsanitis (Pana), Keith Langford (Milano), Richard Hendrix (Milano), Daivd BluePops Mensha-Bonsu, Tal Burstein, Theodoros Papaloukas. Mindegyikük kiváló játékos. Ebben a szezonban a csapat vezérei David Logan (Pana), Devin Smith, Giorgi Shermadini (Cantu), James Shawn (Hasharon), Guy Pnini, Caner-Medley (Valencia), Lior Eliyahu. A többiek várható teljesítménye erősen kérdőjeles, mint ahogy a csapat várható teljesítménye is. Ez a keret jelenleg nem esélyes a Final Four-ra.

   

 

Unicaja Malaga: Az átigazolási időszakban a csapat legismertebb játékosa Joel Freeland a Portland NBA-s együttesébe igazolt. Berni Rodriguez (Murcia), Darden Tremmell (Zalgiris), Gerlad Fitch (Strasbourg), Uros Tripkovic (Valladolid) még azok akik a nyáron távoztak azok közül akik csapatuk húzó játékosi voltak. Az érkezők között van nagy fogás is. A Barcelonából megszerzett Fran Vázquez, Kosta Perovic duó jó vételnek számít. Egy év után visszatért Carlos Jiménez (Estudiantes). Megszerezték még James Gist (Fener), Zoran Dragic (Krka), Marcus Williams (Kína), Earl Calloway (Sevilla), Luka Zoric (KK Zagreb) játékjogát is. Nem lesz rossz csapat, csak egy kis idő kell mire ilyen sok új játékos összecsiszolódik.

 

 ALBA Berlin: A Berlin keretében nincsenek nagy sztárok. A Német csapatokra jellemző légiós özön viszont van.  Közülük kiemelkedő teljesítmény Nihad Djedovic (Galatasaray), DeShaun Wood duótól várható el. A csoportkörből hatalmas harc árán juthatnak csak tovább.

 ELAN Chalon-Sur-Saone: Rengeteg fiatal alkotja az együttest. Nevesebb játékosaik: Shelden Williams (New Jersey Nets), Marcus Denmon (San Antonio Spurs), Ilian EvtomovSteed Tchicamboud. Nem biztos, hogy "túlélik" a csoportkört.

 

Asseco Prokom: Az előző szezon szenvedése után átalakították a keretet egész rendesen a vezetők. Euroliga szinten egy játékost sem tudok igazán kiemelni. Vannak köztük ügyes, jó játékosok, de Ők eddig ilyen nívós sorozatban nem tudták letenni névjegyüket.

Úgy érzem a Malaga az esélyes az előzetesen erősebbnek várt csoport megnyerésére. Jól igazoltak az nem kérdés. A Tel-Aviv és a Siena közt nagy versenyfutás lesz második helyért, ha csak a Malagánál nem üt be egy sérülés hullám, mert akkor már is ez a két csapat lesz a csoport favoritja. A Chalon, ALBA, Asseco hármasból az fog továbbjutni aki az előbb felsorolt három csapat ellen a legtöbb pontot tudja majd megszerezni. Erre így előzetesen talán a Chalon a legesélyesebb.

 

Tippem a csoport végeredményére:

1. Unicaja Malaga

2. Maccabi Tel-Aviv

3. Siena

4/5. Chalon

4/5. ALBA Berlin

6. Asseco Prokom

 

"C" csoport:

 

Anadolu Efes Istanbul: Az előző szezonban egy igen erős csapattal kezdte a szezont az isztambuli együttes. Végül nem sikerült egyik sorozatot sem megnyerniük ahol elindultak, így a vezetőség nyáron még jobban megerősítették a csapatot. Olyan játékosok távoztak, mint Nikola Vujcic (KK Split), Valdi Ilievski (Cedevita), Tarence Kinsey (Golden State Warriors), Oliver Lafayette (Zalgiris), Cenk Akyol (Galatasaray). Na de ennyit a távozókról, mert nélkülük is bombaerős keretet hoztak össze a Törökök. A hátvéd sorban ott lesz Jordan Farmar és Sasha Vujacic, akik a Lakersben korábban csapattársak voltak. Ott van még Lukas Jamon Gordon (Galatasaray) és a veterán Kerem Tunceri. A bedobó posztokon Kerem Gonlum, Stanko Barac, Dusko Savanovic a meghatározók, míg center poszton Semih Erden (Besiktas), Esteban BatistaStanko Barac bevethetőek.

 


Caja Laboral: Az előző szezonban a csapat oszlopait alkotó játékosok távoztak a holtszezonban. Pablo Prigioni (New York Knicks), Mirza Teletovic (Brooklyn Nets), Joey Dorsey (Olympiacos), Pau Ribas (Valencia), Esteban Batista (Efes Pilsen). Az érkezési oldalon ott van Taylor Rochestie (a Le Mans egyik legjobbja volt az előző szezonban), Pleiss Tibor (Bamberg), Fabien Causeur (Cholet). Keretük ugyan nem lesz olyan veretes, mint szokott de így sem gyenge. San Emeterio, Brad Oleson, Anders NocioniMilko BjelicaCarlos Cabezas, Nemanja Bjelica fémjelezte csapat azért a legjobb nyolc közé bemasírozhat.

 

 

Olympiacos Piraeus: Az athéni csapatot nem tépázta meg most annyira a Görög válság, mint városi vetélytársát a Panát. Igaz tavaly jelentősen gyengült mégis megnyerték az Euroligát! A nyáron sikerült még erősíteni keretükön! Távozási oldalon Marko Keselj (Valencia), Michalis Pelekanos (Aris), Lazaros Papadopoulos (PAOK) trió nem tűnik pótolhatatlannak. Érkezett Joey Dorsey (Caja), Stratos Perperoglou (Pana), Dimitrios Mavroeidis (Bilbao). A maradó játékosokkal ismét Final Four esélyes a Görög gárda.

 


EA47 Emporio Milano: Az Olasz csapat keretének erőssége nem változott az előző évhez képest. Tavaly nagy erősítéssekkel és esélyekkel szált harca a Milano, de semmit nem nyertek, és a várt Final Four szereplés is elmaradt. Drew Nicholas (CSKA), Benjamin Eze (Siena), Ernest Bremer (Fener), Morris Finley (Fener) távozása nem rengette meg a csapatot, mert helyükre sikerült megfelelő mennyiségű és minőségi játékost igazolniuk. Egyik nagy fogásuk a Maccabi palánk alatti motorja Richard Hendrix megszerzése. A "nagy öreg" Gianluca Basile (Cantu) hasznos csere lehet, Keith Langford (Maccabi) szintén a húzó játékosok között lesz. A maradók közt említést érdemel Malik Hairtson, Rok Stipcevic, Antonis Fotsis, Omar Cook, Alessandro Gentile, Ioannis Bourousis. Az érkezők és maradók együtt ismét megcélozhatják a várt Top 4-es szereplést.

 


Zalgiris Kaunas: Az előző Euroliga szezonban leszerepelt a Zalgiris. A vezetőség ennek megfelelően meg is erősítette a csapatot. A nyáron a nagy reményekkel igazolt játékosoktól váltak meg, akik most inkább fel sem sorolok, mert annyira nem tette le sokat az asztalra. Az érkezők oldala viszont igen veretesre sikeredett! Tremmel Darden (Unicaja), Darjus Lavrinovic (CSKA Moszkva), Oliver Lafayette (Efes), Rimantas Kaukenas (Siena), Ksistof Lavrinovic (Siena), Adas Juskevicius (Rudupis). Egy komplett kezdő ötös is lehet akár. A megtartott játékosokkal együtt, mint Marko Popovic, Tadas Klimavicius, Paulius Jankunas, Robertas Javtokas, Mario Delas, Mindaugas Kuzminskas ismét szép álmokat szövögethet az együttes.

 

KK Cedevita Zagreb: A Szolnok Adria Liga ellenfele újonc a sorozatban. Nyári szerzeményeik közül Mickael Gelabale (Khimki), Marques Green (Avelino), Marko Tomas (Fener), Goran Suton (Cibona), Predrag Suput (Bamberg), Bracey Wright (Zaragoza), Vlado Ilievski (Efes), Luksa Andric (Galatasaray) érdemel említést. Távozott a csapat emblematikus figurája Dontaye Draper (Real Madrid), továbbá Vukusic Vedran (KK Split) és Bagaric Dalibor (Libanon) akik azért az előző szezonban sokat tettek azért, hogy a csapat most itt lehet az elit ligában. Összességében azért így jelentősen erősödött a csapat.

 

Ez a csoport lesz az igazi halálcsoport, a pontos végeredményt lehetetlen most megtippelni, de azért megpróbálom a várható végeredményt belőni, az végez majd a csoport elején aki idegenben a legtöbb pontot tudja majd begyűjteni:

Tippem a csoport végeredményére:

1/2. Efes Istanbul

1/2. Olympiacos

3/4/5. Milano

3/4/5Caja Laboral

3/4/5. Zalgiris

6. Cedevita

 

"D" csoport:

 

FC Regal Barcelona: A gazdasági válság nem kímélte a csapatot. Több meghatározó játékos tovább állt a nyáron. Boniface Ndong (Galatasaray), Chuck Eidson (Unics), Kosta Perovic és Fran Vazquez (Unicaja) is mindig tagja volt a rotációnak. Érkezett a szerintem túlságosan felértékelt Natah Jawai (Kazany), Ante Tomic akit az előző szezon végén eléggé hanyagoltak Real Madridnál, hasznos csere lehet Sarunas Jasikevicius (Pana). Ez nem jelent erősítést a maradóknak. De senki ne higgye, hogy most aztán le lehet írni a Barcát. (Igaz a Spanyol bajnokságot két igen szoros verséggel kezdték.) Azért keretben ott van Juan Carlos Navarro (valószínűleg sérülten kezdte a szezont, mert az első két tét meccsen csak egyen játszott ott is csak 9 percet kapott), Joe Ingles, Erazem Lorbek, Marcelinho Huertas, Pete Mickeal, Victor Sada, C.J. Wallace (valószínűleg ő is sérült). Ezzel a kerettel nem esélyesek a Final Fourra!

 

CSKA Moscow: Ismét erős masszív kerettel vág neki a szezonnak az Orosz alakulat. Két játékosuk a tengerentúlon folytatta pályafutását. Andrei Kirilenko és Alexey Shved is Minnesota Timberwolves csapatába igazolt. Rajtuk kívül odébb állt még Darjus Lavrinovic (Zalgiris), Gordon Jamont (Galatasaray), Ramunas Siskauskas (visszavonult). Érkezett Vladimir Micov (Cantu), Aaron Jackson (Bilbao, igazi erősítés), Sonny Weems (Zalgiris, kérdés milyen szerep jut neki), Zoran Erceg (Besiktas), Drew Nicholas (Milano). A maradókkal együtt (Milos Teodosic, Nenad Kristic, Andrey Vorontsevich, Sasha Kaun, Viktor Khryapa, Anton Ponkrashov) ismét érem esélyes az alakulat.

 

Besiktas JK Istanbul: A 2011-12-es szezon Eurochallenge sorozat győztese a Törökországban szerzett bajnoki címének köszönhetően lett tagja a mezőnynek. A kupagyőztes csapatból eligazolt Ersin Dagli (Galatasaray), Adam Morrison (Portland Trail Blazers), Mensah-Bonsu (Maccabi), Zoran Erceg (CSKA), Marcelus Kemp (Siena). Gyakorlatilag ők voltak a vezér figurák. Érkezett Tutku Acik (Galatasaray), Gasper Vidmar (Fener), Randal Falker (Cholet), Damir Markota (KK Zagreb), Patrick Christoper (Cholet), Vladimir Dasic (Union Olimpija), Curtis Jerrells (Fener). Nem is gyengültek, de nem is erősödtek, viszont nagyobb lett a keret rotációs lehetősége. Nevezett csapat.     

 


Partizan mt:s Belgrade: Ahogy Báder Márton fogalmazott a Nemzeti Sportnak a minap adott interjújában ez a Partizan már nem az a Partizan mint pár éve. Annyi távozójuk volt, hogy neki sem állok felsorolni, itt megnézhetitek. A csapat vezér egyéniségei Torey Thomas (Szentpétervár), Vladimir Lucic, Dragan Milosavljevic. Rajtuk kívül pedig rengeteg fiatal van a csapatban.

 

Lietuvos Rytas: A csapat legnagyobb tehetsége Jonas Valanciunast a Toronto Raptros draftolta a nyáron. Rajta kívül odébb állt még Aleksandar Rasic (Siena), Lawrence Roberts (Bayern München), Tyese Rice (Bayern München). Érkezett Janis Blums (Bilbao), Dejan Ivanov (Montegranaro), Leon Radosevic (Milano), Nemanja Nedovic (Zvezda). Az idei keretük nem olyan jó, mint a tavalyi. 

 


Brose Bamberg: Az előző szezon csapatából öt meghatározó játékos távozott: P.J Tucker (Phoenix Suns), Julis  Jenkins (Oldenburg), Marcus Slaughter (Real Madrid), Brian Roberts (New Orleans Hornets), Pleiss Tibor (Caja). Az érkezők kiválasztása és igazolása igazán jól sikerült. Érkezett: Sergio Gipson (Pau-Orthez), Bostjan Nachbar (Unics), Andrew Ogilvy (Valencia), Ford Sharrod (amerikai alsóbb liga). Ők és Casey Jacobsen teljesítménye fogja a csapat szereplését meghatározni.

 

Ez a csoport lett a leggyengébb összetételű a négy közül. A továbbjutásra esélyesek között is vannak nagyobb különbségek.

 

Tippem a csoport végeredményére:

1. CSKA Moscow

2. Regal Barcelona

3. Besiktas

4. Lietuvos Rytas

5. Bamberg

6. Partizan 

3 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

casablanca1000 2012.10.10. 19:22:16

Szia!

Jómagam és a többi fogadótársam nevében örülök ,hogy ismételten megosztod velünk az információidat és remek tippjeidet valamint szeretném megköszönni a fáradtságos munkádat a "köz" érdekében.:)

És azon nyomban szeretném is a véleményedet kérni ,hogy melyik meccs szerinted az első forduló tutija? Olyan 1.20 körüli szorzót szeretnék nagyobb összeggel megjátszani persze ha van nagyobb ötleted azt is szívesen fogadom tőled.:)

Köszönöm!

danaisonfire 2012.10.10. 20:23:48

Szia!
Nagyon tetszenek az elemzéseid.Már vártam az EuroLigás cikket is.Remélem külön-külön meccsekről is írsz pár sort és adsz hozzá tippet.

Walter Sobchek 2012.10.19. 14:20:27

Igényes beharangozó!
Zoltán úr köszönjük és csak így tovább!
süti beállítások módosítása