Tippmix kosártippek mindenkinek

Friss topikok

  • danaisonfire: szia.mit szólsz a galatasaray-kuban meccshez?ez lenne a reális eredmény?az első meccsen dobott a k... (2012.11.28. 20:37) 46. hét, 2. forduló
  • Csak a Misleny: @danaisonfire: Nadezsda nálam biztos befutó A Triumph jobb szerintem A Valencia necces lesz, de ... (2012.11.14. 09:17) 46. hét, 1. forduló
  • danaisonfire: milyen érdekes ez a spanyol meccs is:D 71-60ről 76-76.. (2012.11.10. 19:36) 45. hét, 2. forduló
  • danaisonfire: köszi szépen.sajnos lemaradtam róla,még délelött lett volna lehetőségem hogy adjak fel alamit szlo... (2012.11.06. 13:18) 45. hét, 1. forduló
  • danaisonfire: szia.engem érdekelne pár meccsről a véleményed.bár szerintem már addig nem reagálsz rá ugyh ezt ha... (2012.11.03. 22:39) 44. hét, 1. forduló

Linkblog

Féltávnál az EL első csoportköre

2012.11.11. 21:09 Csak a Misleny

Elérkezett Európa legrangosabb kupasorozat első szakaszának a feléhez. Az eddigi eredmények még nem lehet hosszútávú következtetéseket levonni, de sok csapatról kiderült valójában hol is áll az európai erősorrendben.

A csoport.JPG

Az A csoportban egy meglepetés van csak, ami így a szezon során elért eredmények és gazdasági helyzet tekintetében már nem is az. Ez pedig a Panathinaikosz csapatának szereplése. Igaz papírforma vereségeket szenvedtek Törökországban és Spanyolországban, de az mindenképp meglepetés, hogy a Cantu ellen csak kettővel nyertek hazai pályán és kikaptak szintén hazai pályán a moszkvai csapattól. Érdemes még megemlíteni a Cantu hihetetlenül ingadozó játékát is. Hazai pályán rögtön az első mérkőzésükön toronymagas esélyesként kikaptak az Union csapatától, majd egy majdnem bravúr győzelem következett Athénban (de a Pana eddigi teljesítményét elnézve igazából talán nem is lett volna az), ezután következő két hazai mérkőzést pedig esélytelenül behúzták a Fener, Khimki kettős ellen. Tényleg ők lettek a csoport X faktora. Az utolsó 5 forduló azt fogja eldönteni, hogy ki végez a második, harmadik helyen, illetve a Cantu, Pana kettős közül ki fogja megszerezni az utolsó továbbjutó helyet. A Madrid csoportgyőzelme szinte biztosnak tűnik törökországi győzelmük miatt.  

B csoport.JPG

A B csoportban annyiban változtak az erőviszonyok a várthoz képest, hogy a nyáron felforgatott Maccabi eddig demoralizálta a mezőnyt (még úgy is, hogy a Siena ellen hazai pályán és Berlinben csak kettő ponttal tudtak nyerni, pedig sok pontos győzelmet vártam tőlük ezeken a meccseken). A Malaga jól áll mégis 4-1-es mérlege mögött iszonyatos kettősség áll. Első meccsükön hazai pályán kikaptak a Maccabitól, igaz itt a nyári átalakítás miatt még nem teljesen kész Maccabitól kaptak ki, így utólag nem is olyan vészes eredmény ez. Viszont ami ezután következett az nem semmi. Lengyelországban csak két pontos győzelem, aztán hazai pályán a Siena ellen csak hosszabbítás után sikerült nyerni szintén kettővel, majd szintén hazai pályán egy kiszenvedett 67-62 győzelem a Berlin ellen. Ezek után jött valami isteni szikra és úgy nyertek végül 10 ponttal a Chalon vendégeként, hogy szinte egész meccsen 20 volt közte. Nem értem ezt a kettősséget. A Siena is nehezen lendült bele a nyári átalakítás után. Először hazai pályán egy meglepő verség a Berlin ellen. Ezután összeállt a csapat és a csoport favoritjává előlépett Maccabi, Malaga kettős ellen majdnem sikerült nyerniük idegenben (utóbbitól csak hosszabbítás után kaptak ki). Ezek közben/után jött egy kisebb hullámvölgy a bajnokságban és az EL-ben is. Egy hatalmas szerencsével kiharcolt 93-90-es győzelem a Chalon ellen, ahol a Franciák center játéka ellen nem tudtak mit csinálni, csak a Chalon hibái miatt nyerték meg a meccset. Ezután a Gdynában volt jelenése a csapatnak. Itt jött egy feltámadás és lemosták a hazai csapatot (66-101). A Berlin eddig hozza a papírformát. A Chalon és a Gdyna ahogy várható volt lefelé lógnak ki a csoportból, még úgy is, hogy a Lengyel együttes hazai pályán (egyesek szerint kisebb meglepetésre, szerintem viszont papírforma volt) legyőzte a Berlint. A Chalon túlságosan 3-4 játékosra épít, így hosszú távon nem vár rájuk nagy sikersorozat, mert ezek a játékosok minőségi cserék nélkül kevesek. Az utolsó öt fordulóban szerintem a Maccabi megalapozza csoportgyőzelmét. A Malaga valahogy leküzdi a Sienát a második helyért vívott harcban. Az utolsó három csapat pedig hatalmas csatában eldönti a továbbjutást. Egy jó kis körbeverésre minden esélye megvan. Az a csapat megy tovább hármuk közül, aki idegenben több meccset tud nyerni. A Gdynának van a legkisebb esélye. Szerintem ők biztos kiesők lesznek.

C csoport.JPG

A "halálcsoport" elnyerte méltó nevét. A Zalgiris nyáron igen erős keretet hozott össze. Ezek után a csapat vezetői igen jó munkával csapattá gyúrták őket. Ennek eredménye képen fantasztikusan szerepelnek a sorozatban. Csak hazai pályán a Milano ellen nyertek egy kicsit nyögve nyelősen, de a csapat erejét ez a győzelmem is jól mutatja, mert vert helyzetből is képesek voltak felállni. Ami az üldözőket illeti, itt az Olympiakosz két veresége közül így utólag megnézve mindkettő papírforma volt (Esef idegenben, Zalgiris otthon). Viszont meglepő volt, hogy a Cedevitát csak kettő ponttal verték saját csarnokukban. A Milano saját magát hozta nehéz helyzetbe az első két meccsükön aratott győzelem után. Talán az Olympiakosz és a Zalgiris ellen elvesztett mérkőzésekben benne volt egy várható vereség, de a Caja ellen teljesen váratlanul kaptak ki hazai pályán. Gyakorlatilag emiatt vereség miatt kell még izgulniuk még öt körön keresztül. Lehet, hogy ezen az egy meccsen bukják el a továbbjutást. A csoport ötödik helyén álló Caja pedig ha már idegenben váratlanul verte a Milan-t szépen le is mondott ennek minden előnyéről a Cedevita ellen elbukott meccsel. Nekik pedig lehet, hogy ez a mérkőzés fog sokba kerülni a folytatásban. Igaz két éve is három körrel a vége előtt még 2-5-ös mérleggel állt az együttes, ezek után pedig egy huszáros hajrával 5-5-ös mérleggel a csoport második helyén léptek tovább. Erre most nem sok esélyt látok (mert ez a csapat már nem az a csapat), de ha sikerül összeszedniük magukat és behúzzák a három hazai meccsüket (sorrendben: Olympiakosz, Milano, Cedevita), akkor meg lehet a továbbjutás. Mondjuk erre van is esélyük. A csoport első helyét nem lesz egyszerű elvenni a Litván csapattól, de mivel ebben csoportban elég kicsi különbségek vannak a csapatok közt, még azért meg kell küzdeniük érte. Lehet, hogy nem saját maguknak, hanem a Milano és Caja feltámadásának köszönhetően gyűjtik be az első helyet. Mindenesetre ha a következő meccsüket megnyerik Zágrábban (amit nem zárok ki), akkor már tényleg nagyot kell betlizniük az első hely elvesztése érdekében.

D csoport.JPG

A D csoport a Barca nem várt remeklését hozta. Egy meccsük sikerült igen szorosra, ez pedig a Partizan elleni hazai derbi volt. Gondolom nem vették olyan komolyan őket, mint a Moszkvát. A CSKA elég nehezen indult. Esélyesként nagyon nehezen húzták be első három meccsüket. Ezek után váratlanul kiütötték (58-85) a Besiktast Isztanbulban. Következő héten szintén esélyesként léptek pályára a Barca ellen Moszkvában, de egy elképesztően gyenge támadójátékkal kirukkolva sikerült egy 60-81-es vereséget összehozniuk. A többi csapat eddig a papírformát hozta. A Rytas és a Bamberg közt nagy csata lesz a továbbjutásért, de itt egyenlőre a Bamberg van lépéselőnyben (hogy ezt megtartsák nem szabad Litvániában 5 pontnál nagyobb különbséggel kikapniuk). A Partizan a hátralevő meccseken már csak a Rytas ellen esélyes hazai pályán.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása