Tippmix kosártippek mindenkinek

Friss topikok

  • danaisonfire: szia.mit szólsz a galatasaray-kuban meccshez?ez lenne a reális eredmény?az első meccsen dobott a k... (2012.11.28. 20:37) 46. hét, 2. forduló
  • Csak a Misleny: @danaisonfire: Nadezsda nálam biztos befutó A Triumph jobb szerintem A Valencia necces lesz, de ... (2012.11.14. 09:17) 46. hét, 1. forduló
  • danaisonfire: milyen érdekes ez a spanyol meccs is:D 71-60ről 76-76.. (2012.11.10. 19:36) 45. hét, 2. forduló
  • danaisonfire: köszi szépen.sajnos lemaradtam róla,még délelött lett volna lehetőségem hogy adjak fel alamit szlo... (2012.11.06. 13:18) 45. hét, 1. forduló
  • danaisonfire: szia.engem érdekelne pár meccsről a véleményed.bár szerintem már addig nem reagálsz rá ugyh ezt ha... (2012.11.03. 22:39) 44. hét, 1. forduló

Linkblog

Kezdődik a férfi Euroliga!

2011.10.16. 22:59 Csak a Misleny

 A csoport:

 

Olympiakosz Pireusz: Dusan Ivkovic csapata ismét az első négybe jutásra esélyes. Távozott ugyan Milos Teodisic (CSKA Moszkva), Bourousis Ioannis (Milano), Mavrokefalides Loukas (Szentpétervár), Papaloukas Thodoro (Maccabi), Yotam Halperin (Szentpétervár), Mathew Nielsen (Khimki Moszkva), Radoslav Nesterovic (?), Jamon Gordon (Galatasaray), Zoran Erceg (Besiktas), de bőven jöttek jó játékosok helyettük. Főleg fiatalokat igazoltak. A három új amerikai közül Kyle Hines a Bambergből jött, Kalin Lucas és Matt Howard pedig az egyetemi bajnokságból. Rajtuk kívül érkezett még Lazaros Papadopoulos (Khimki), Pero Antic (Szentpétervár), Martynas Gecevicius (Rytas), Georgikus Printezis (Malaga) akik vihetnek egy kis lendületet a csapat játékába. A maradókkal, mint Vassilis Spanoulis, Kostas Papanikolaou, Marko Keselj egy jó csapat lesz a pályán.

 

Fenerbahce: A keretben az előző szezonhoz képest viszonylag sok változás nem volt. Inkább a légiósok cserélődtek. Az idei csapat jóval kisebb potenciállal rendelkezik, mint a tavalyi, de így sem rossz. Húzó játékosok között olyan nevek vannak, mint Roko Ukic, Curtis Jerrells (Partizan Belgrádból jött idén nyáron), Mirsad Turkcan, Onan Omer, Engin Atsur (Besiktas), Savas Oguz, Gist James, Marko Tomas, Bojan Bogdanovics (Cibona Zagreb), Emir Preldzic. A kispadon továbbra is Neven Spahija dirigál, aki jó név a szakmában. A nyolc közé jutásra esélyesek.

 

Caja Laboral: A legendásan szigorú Dusko Ivanovic mester csapata idénre még ütőképesebb lehet, mint az előző szezonban az ACB liga 4. helyén végzett gárda. A nyáron viszonylag nagy mozgás volt a játékoskeretben. Voltak neves távozók, mint David Logan (Panathinaikosz), Marcelinho Huertas (Barcelona), Pape Sow (?), Stanko Barac (Efes), Esteban Batista (Efes), de az érkezők túltesznek rajtuk is. Visszacsábították a Real Madridból a régi kedvencet Pablo Prigionit rajta kívül érkezett még Richard Dorsey (Toronto Raptors), Milko Bjelica (Rytas), Kevin Seraphin (Cholet), Reggie Williams (Golden State Warriors). Velük kétség kívül erősödött a csapat, de az eddig lejátszott három bajnoki mérkőzésük lapján nem lesz egy verhetetlen csapat. Valahogy mindig bennük van minden évben a betli. Maradtak Pau Ribas, San Emeterio, Mirza Teletovic, Brad Oleson, Nemanja Bjelica. Nem rossz keret.

 

Bilbao Basket: ACB liga legutóbbi ezüst érmes csapata nem fogja megismételni tavalyi bravúrját, mert a keret szűkös lett és két fronton kell helytállnia. Érkezett D'Or Fischer (Real Madrid), Oliver Stevic (Oldenburg), Raul Lopez (Khimki), Roger Grimau (Barcelona). A maradókkal mint Josh FisherMarko Banic, Alex Mumbru, Kostas Vasiliadis, Dimitrios Mavroeidis nem lesz rossz csapat. A csapat átlagéletkora viszont igen magas 28,5 év. Ebben benne van pár fiatal is, akiket nem soroltam fel.    

 

Bennet Cantu: Az Olasz ezüstérmes nem tud beleszólni a "nagyok" harcába. Nem sok Euroliga tapasztalattal rendelkező játékosuk van. Köztük van viszont a nyáron Barcelonából érkező Gianluca Basile és a Sienából érkező Denis Marconato. Jelentős erősítés lehet a két veterán játékos. Rajtuk kívül a légiósok viszik a prímet a csapatban. Az átlagéletkor itt is elég magas 27,6 év.

 

SLUC Nancy: A nyáron a Portland Trail Blazers sztárját Nicolas Batumot leigazoló csapat nem tartozik a csoport favoritjai közé. A keret nyáron jelentősen átalakult. Sok a fiatal. A tisztes helytállás lehet a csapat célja.

 

Tippem a csoport végeredményére:

1. Olympiakosz

2/3. Caja Laboral

3/2. Fenerbahce

4. Bilbao

5. Cantu

6. Nancy 

 

B csoport 

 

CSKA Moszkva: A tavaly EL kudarc után (kiesés az első csoportkörben) erre a szezonra felturbózták a csapatot. Teljes vérátömlesztés volt nyáron az Orosz bajnokság címvédőjénél. A februárban kinevezett vezetőedző Jonas Kazlauskas maradt posztján. A távozók listája olyan hosszú, hogy inkább foglalkozzunk az érkezőkkel! Andrej Kirilenko (Utah Jazz) és Nenad Kristic (Boston Celtics) csak addig lesz a cspat tagja amíg el nem indul az NBA 2011-12-es szezonja. Milos Teodosic (Olympiakosz), Darjus Lavrinovic (Fenerbahce),  Sammy Meija (Cholet), Anton Ponkrashov (Szentpétervár) szintén kiváló játékosok. Maradt Ramunas Siskauskas, Andrey Vorontsevich, Sasha Kaun, Dmitry Sokolov, Viktor Khryapa és Jamont Gordon. Piszok erős keret. Barvúr lenne, ha az első csoportkörben kiesnének.

 

Zalgiris Kaunas: Jó csapat lesz idén a Zalgiris. Maradt DeJuan Collins, Paulius Jankunas, Tadas Klimavicius, Tomas DelininkaitisMantas Kalnietis. Hozzájuk igen jó játékosokat igazoltak. Az NBA-ből ketten jöttek Ty Lawson (Denver), Sonny Weems (Toronto Raptors). Rajtük kívül érkezett még Marko Popovic (Unics Kazany), Milovan Rakovic (Siena), Robert Javtokas (Valencia). Erős, de egy kicsit szűk ez a keret (12 játékos ebből 2-en kiegészítő emberek lesznek).

 

Panathinaikosz: Az előző kiírás győztese az athéni klub. Abból a csapatból voltak távozók, de ez a keret erősségét nem befolyásolja erre az idényre sem, mert ismét bombaerős csapatot hoztak össze. Távozott Milenko Tepic (Cajasol Sevilla), Drew Nicholas (Armani Milano), Antoni Fotsis (Armani Milano). Ez nem rossz névsor azért, de az érkezők sem kutyák. Érkezett David Logan (Caja Laboral), Steven Smith (Panellinios), Sarunas Jasikevicius (Rytas). Center poszton három nagyon erős játékos tudnak rotálni (Mike Batist, Aleks Maric, Ian Vougiukas), magasbedobó poszton Steven Smith és Kostas Tsartsairs bevethető, kiscsatárban Pat Calathes, Kostas Kaimakoglou és Stratos Perperoglu játszik, hátvédként Romain Sato, David Logan viszi a prímet, míg irányító poszton Diamantidis, Nick Calathes és a veterán Jasikevicius rotálható. Ebből bivalyerős csapat lesz idén is. 

 

Unicaja Malaga: A Malaga az egyetlen veretlen csapat a Spanyol bajnokságban három forduló után. Az előző szezon húzó játékosi közül távozott Terrel McIntyre (Virtus Bologna), Georgios Printezis (Olympiakosz). Érkezett Earl Rowland (Cremona), Peric Hvroje (Benetton Treviso), Kristap Valters (Fuenlabrada), Darden Tremmel (Nancy), a veterán Jorge Garbajosa (Real Madrid), Zoric Luka (KK Zagreb). A maradókkal mint Blanco Saul, Gerald Fitch, Berni Rodriguez, Joel Freeland kiegészülve nem lesz rossz csapat. A 16 közé jutásra esélyesek.

 

Brose Bamberg: Évről évre egyre jobb lesz a csapat, de az Euroligában eddig nem tudtak maradandót alkotni. A Jó szereplésért sokat tehet Casey Jackobsen, az Alba Berlinből érkező és ott közönség kedvenc Julius Jenkins, továbbá Tibor Pleiss, Brian Roberts, Anthony Tucker (Arisz), Anton Gavel, Marcus Slaughter (Valladolid). Meglepetés eredményekkel szolgálhatnak, de a továbbjutásért igencsak meg kell izzadniuk.   

 

Tippem a csoport végeredményére:    

 

1. Panathinaikosz

2. CSKA Moszkva

3. Zalgiris Kaunas

4/5. Unicaja Malaga

5/4. Brose Bamberg

6. KK Zagreb 

 

C csoport:   

 

Real Madrid: Az előző szezonhoz hasonlóan most is sok pénz folyt a csapatba, hogy ennek milyen eredménye lesz még kérdés, mert a csapat hasonló cipőben jár, mint futballban. Hiába a jónál is jobb játékosok, az eredmények nem jönnek, az előző szezonban "csak" negyedikek lettek, pedig már a négy közé jutás is szép teljesítmény, de Ők többet vártak. A negyedik helyet megszerző csapatából távozott D'Or Fischer (Bilbao), Pablo Prigioni (Caja), Sergi Vidal (Laguna Aro, Lóránt Péter csapatársa lett), Clay Tucker (Roma). Az érkezők közt van Rudy Fernandez (Dallas Mavericks), aki az NBA szünete alatt marad csak Madridban, továbbá Martynas Pocius (Zalgiris), Jaycee Carroll (Gran Canaria). A maradók mint Ante Tomic, Sergio Rodriguez,Sergio Llull, Mirza Begic, Nikola Mirotic, Felipe Reyes, Novica Velickovic garancia lehet a 8 közé jutásra. Viszont a csapat azon "betegsége" megmaradt, hogy bárhol, bármikor, bárkitől ki tudnak kapni, ha a sztároknak nincs kedve játszani.   

 

Armani Milano: A nyáron alapos csapaterősítésbe kezdett a Milan. Távozott Ibrahim Jabber (?), Jonas Maciulis (?), Marco Mordente (Cantu), Morris Finley (?) és még pár kiegészítő játékos. Az érkező viszont sokkal jobbak! Jacopo Giachetti a Romából jött, Malik Hairstone a Sienából, Danilo Gallinari Denverből az NBA szünet idejére, Antonis Fotsis (Pana), Omar Cook (Valncia), Drew Nicholas (Pana), Ioannis Bourousis (Olympiakosz) és Leon Radosevic (Cibona). Ők a maradó kiegészítő Olasz játékosokkal sokkra vihetik, de még össze kell szokniuk! Szerintem Final Four esélyes csapat lett idénre a Milanból, de a 8 garantált!

 

Partizan Belgrád: A távozók közt van Nathan Jawai (Kazany) aki a lassúsága miatt talán nem is olyan nagy veszteség, Jan Vesely aki érzékeny veszteség lehet, Jaka Klobucar (Union Olimpija), Curtis Jerrells (Fenerbahce), Gist James (Fenerbahce). A nagy várakozás ellenére tavaly csak a 16-ig jutottak, ezért a távozók helyett minőségibb játékosokat igazoltak. Két NBA-s jött Acia Law (Golden State Warriors), Nikola Pekovic (Minnesota), Miroslav Raduljica (Efes Pilsen), Rasko Katic (Hemofarm), Lafayette Oliver (Asseco). Közülük Pekovic nagy fogás. Viszont a maradó fiatalokkal egyenlőre kicsit szűk lesz a csapat kerete. Erős TOP 16-os csapat.

 

Maccabi Tel-Aviv: A előző szezon második helyét megszerző csapatban nagy mozgás nem volt. A nyáron érkezők közül Devin Smith (Benneton), Theodoros Papaloukas (Olympiakosz), Jordan Farmar (New Yersey Nets), James Sawn (Bnei Hasharon) nagy jó igazolásnak számítanak. David Blatt mester ismét jó csapatot irányíthat! A távozók közül Doron Perkins (?, sérült), Chuck Eidson (Barcelona), Richard Hendrix (?), Jeremy Pargo (?) és a veterén Derick Sharp (visszavonult) lehet érzékeny veszteség. Az érkezők azért magasabb játékinteligenciával rendelkeznek.

 

Efes Pilsen: Az új igazolásokra idén sem sajnálták a pénzt a Törökök. A két NBA játékos igazán jó fogás lehet. Sasha Vujacic (New Yersey Nets), Ersan Ilyasova (Milwaukee) is ismeri az európai kosárlabdát. Az érkezők közül hasznos lehet Vlado Ilievski (Union Olimpija), Tarence Kinsey (Fenerbahce), Esteban Batista (Caja), Duska Sabanovic (Valencia), Stanko Barac (Caja) + 3 játékos az NCA-ből. A maradók mint Kerem Tunceri, Cenk Akyol, Kerem Gonlum a TOP 16 garantált. A távozók közül Marvis Thorton (?), Andrew Wisniewski (?), Miroslav Raduljica (Partizan), Bostjan Nachbar (?), Roberts Lawrence (Rytas), Erwin Dudley (Besiktas), Igor Rakocevic (?), Nikola Vujcic (?) mind jó játékos.    

 

Belgacom Charleroi: Hiába a jó játékosok, a halál csoportból nem sok esélyük van a továbbjutásra. Jiri Welsch (Unicaja), Demond Mallett a húzó játékosok közt lesznek.

 

Tippem a csoport végeredményére

 

1/2. Maccabi Tel-Aviv

2/1. Real Madrid

3/2. Armani Milano

4/3. Efes Pilsen

5. Partizan Belgrád

6. Belgacom Charleroi

 

D csoport:  

 

FC Barcelona: Az előző szezonban már a TOP 8 között búcsúzott a csapat az EL-től, igaz a későbbi győztes a Görög Panathinaikosz ejtette ki Őket. A csapatot át is alakították a sikeres szereplés érdekében. Távozott Morris Terrence (?), Alen Anderson (Shandong Lions), Ricky Rubio (Minnesota Timberwolwes), a csapat "esze" Jaka Lakovic (Galatasaray), a veterán Roger Grimau (Bilbao). Rubio teljesítménye visszaesett erősen, Ő talán pótolható lesz, de Lakovic csak egy van! A két amerikai távozása sem olyan nagy érvágás. Az érkezők: Marcelinho Huertas (Caja), C.J. Wallace (Gran Canaria), Joe Ingles (Granada), Chuck Eidson (Macabbi). Szerintem a távozókat nem pótolják minőségben. A maradók: Pete Mickeal, Victor Sada, Juan Carlos Navarro, Kosta Perovic, Fran Vazquez, Boniface Ndong, Erazem Lorbek. A TOP 8 közé jutás garantált.   

 

Siena: Az előző szezon bronzérmesénél nem voltak nagy változások. Távozott: Malik Hairston (Milano), Deji Akindele (?), Marko Jaric (?), Milovan Rakovic (Zalgiris), Henry Domercant (Unics). Érkezett: David Andersen (New Orleans), Dajuan Summers (Detroit, NCA). Tavalyi keret szinte teljesen megmaradt. Összeszokott csapat lesz pályán már a szezon elején is. Idén nem garantált, hogy ismét négy közé jutnak.

 

Galatasaray: Az előző szezonban az Európa Kupában szereplő csapatból erre a szezonra hatalmas összegekből kiváló csapatot vásároltak össze a Törökök. Az selejtezőből főtáblára jutó csapat a sorsolására sem panaszkodhat, mert bizony továbbjutásra esélyes. Olyan sztárjátékosokat igazoltak mint Jaka Lakovic (Barcelona), Zaza Pachulija (Atlanta Hawks), Lucas Jamon Gordon (Olympiakosz), Darius Songalia (Philadelphia 76'ers), Arslan Ender (Efes), Cevher Ozer (Beskitas). Mindenki igen ponterős közülük. Az előző szezon csapatából is csupa válogatott vagy magasan jegyzett játékos maradt. Közülük kiemelkedőek lehetnek: Joshua Shipp, Caner Topaloglu, Preston Shumpert, Acik Tutku, Luksa Andric, Evren Buker. 10 nagyon jó játékos képes lehet a TOP 8-ra is akár, ez sorsolás függő. Mindenesetre a két NBA-s játékos amint beindul a liga távozik. Ha ez még szezon elején megtörténik, akkor TOP 16 jelenthet végállomást, mert "elfogy" a csapat.

 

Asseco Prokom: Az Asseco ismét a légiósokra helyezi a hangsúlyt, ami már tavaly sem jött be, mert az első csoportkör után búcsúztak a sorozattól csoport utolsóként 2-8-as mérleggel. Erre a szezonra szerzetek egy ex NBA játékost (1 meccsen 7 pont a Bostonban, és sok kispadozás) a Partizan Belgrádból Oliver Lafayette személyében. Ott a 8 pontos átlagával nem hagyott maradandó emléket maga után. AZ NBA szünet miatt Európába igazolók közül Devin Brown náluk kötött ki, utoljára a Chicago Bulls játékosa volt, 8 NBA szezon van már mögötte. Szintén az NBA-ből érkezett Alonzo Gee akinek 51 meccs jutott az előző szezonban 3 csapat mezében. Érkezett még egy számomra ismeretlen amerikai is Izraelből a Ramat Gan csapatából Michael Kuebler. Megszerzték még a Khimki Moszkva bedobóját Fedor Dmitriev-et aki jó név a szakmában de az előző szezonja igen gyenge lett. Érkezett még Donatas Motiejunas a Treviso Litván bedobója. Ők kiegészlünek egy csomó 2-5 pontos átlaggal bíró Lengyel játékossal, akik ilyen szinten súlytalanok. Tipikus zsoldos sereg. 

 

Unics Kazany: Az előző szezonban már Euroliga szintű csapatot hoztak össze a klub vezetői. A VB miatt későn összeálló csapat akkor a selejtező utolsó fordulójában elvérzett. Mivel az Orosz bajnokságból igen nehéz kiharcolni a közvetlen Euroliga indulást nem maradt más választásuk, mint megnyerni az Európa Kupát, és ezáltal kvalifikálni magukat a sorozatba. Ezt meg is tették, így alanyi jogon indulhattak ebben a szezonban a főtábláról. Az előző szezon igen erős csapatát még tovább erősítették. Érkezett Lynn Greer (Fenerbahce), a 215 cm magas Aleksey Savrasenko (Khimki), Nathan Jawai (Partizan), Henry Domercant (Siena), Mike Wilkinson (Kuban). Mind minőségi igazolások! A maradók közül húzó játékos Lyday Terrell, Zakhar Pashutin, Vladimir Vermeenko, Kelly McCarty. A továbbjutás elérhető.  

 

Olimpija: A Szlovén csapat az előző szezonban szenzációsan kezdett (hazai pályán 5-0, és ezzel egy csoport második hely 6-4-es mérleggel), majd helyre állt a világ rendje (a TOP 16 közt 1-4-es mérleg a csoportban). Ebből a csoportból nem hiszem, hogy tovább tudnának jutni. Húzó játékosaik: Damir Markota, Robert Rothbart, Ratko Varda (Asseco), Ben Woodside (Gravelines), Gorna Jagodnik, Danny Green (Austin, NCA), Deon Thompson (Kallitheas). Jó játékosok Ők is, de csak a "második vonalat" képviselik.  

 

Tippem a csoport végeredményére:     

 

1/2. Barcelona

2/1. Siena

3. Galatasaray

4. Unics Kazany

5. Union Olimpija

6. Asseco Prokom  

 

AZ NBA BÉRVITÁINAK VÉGEZTÉVEL ELINDUL AZ NBA 2011-12-ES SZEZONJA. AMINT EZ MEGTÖRTÉNIK AZ JELENTŐSEN ÁTÍRHATJA AZ ERŐVISZONYOKAT!

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása