Tippmix kosártippek mindenkinek

Friss topikok

  • danaisonfire: szia.mit szólsz a galatasaray-kuban meccshez?ez lenne a reális eredmény?az első meccsen dobott a k... (2012.11.28. 20:37) 46. hét, 2. forduló
  • Csak a Misleny: @danaisonfire: Nadezsda nálam biztos befutó A Triumph jobb szerintem A Valencia necces lesz, de ... (2012.11.14. 09:17) 46. hét, 1. forduló
  • danaisonfire: milyen érdekes ez a spanyol meccs is:D 71-60ről 76-76.. (2012.11.10. 19:36) 45. hét, 2. forduló
  • danaisonfire: köszi szépen.sajnos lemaradtam róla,még délelött lett volna lehetőségem hogy adjak fel alamit szlo... (2012.11.06. 13:18) 45. hét, 1. forduló
  • danaisonfire: szia.engem érdekelne pár meccsről a véleményed.bár szerintem már addig nem reagálsz rá ugyh ezt ha... (2012.11.03. 22:39) 44. hét, 1. forduló

Linkblog

Kezdődik az Eurocup

2012.11.04. 22:58 Csak a Misleny

2012.10.06-án kezdődik a kupa 2012-13-as idénye. Nyolc négyes csoportban kezdik a küzdelmeket a csapatok. A sorozat Európa második számú vetélkedése (kisebb különbség van a csapatok közt), ezért sok esetben olyan nem várt eredmények születnek, mint anno a futballban az UEFA kupában. Minden csoportból az első kettő jut tovább.

"A" csoport:

BC Budivelnik Kiev (Ukrajna)

CEZ Basketball Nymburk (Csehország)

Hapoel Migdal Jerusalem (Izrael)

BC Prienai (Litvánia)

A csoportból a Nymburk a legnagyobb esélyes a továbbjutásra. A másik továbbjutó helyre szinte azonos esélyekkel pályázik a másik három együttes. Talán a kijevi csapat az aki esélyes lehet, de elég szűk kerettel kezdték a szezont, így hiába vannak olyan játékosaik mint Malcolm Delaney, Artur Drozdov vagy Dainius Salenga a 11-es keretük kicsit szűknek tűnik. Az eddig a Balti és Litván ligában szereplő kaunasi Prienai lehet a meglepetés csapat. Az Izraelik inkább hazai pályán szoktak villogni.

 

"B" csoport:

Belgacom Spirou Baske Charleroi (Belgium)

Gescrap Bilbao Basket (Spanyolország)

KK Buducnost VOLI (Szerbia)

Lukoil Academic Sofia (Bulgária)

A Belga csapat az utóbbi két évet az Euroligában kezdte, igaz ott nem nagyon tudott emlékezetest alkotni. A három csapat közül a Bulgár lóg ki leginkább. A másik három együttes élt-halál harcot fog vívni egymással. Bár azért a Buducnost inkább csak hazai pályán tud nagyot alkotni igazán, ez lehet, hogy kevés lesz.

 

"C" csoport:

Artland Dragons (Németország)

BC Triumph Lyubertsy (Oroszország)

Le Mans Sharte Basket (Franciaország)

VEF Riga (Észtország)

Ebben a csoportban papíron az Orosz a legerősebb csapat. A Riga évről évre egyre többet fejlődik. Innen nem tartom esélytelennek a továbbjutásra. A Francia és Német klub kosárlabda európain szinten az utóbbi években jócskán visszaesett. Az Artland hazai pályán erős, míg a Franciák mindig kiszámíthatatlanok.

 

"D" csoport:

Banvit KK Bandirma (Törökország)

BC Azovmash Mariupol (Ukrajna)

s.Oliver Basket Wurzburg (Németország)

Valncia Basket (Spanyolország)

Biztosra merem venni, hogy a Spanyol és a Török csapat fog továbbjutni a csoportból.

 

"E" csoport:

BC Donetsk (Ukrajna)

Galatasaray Medical Park (Törökország)

PBC Lokomotiv Kuban Krasnodar (Oroszország)

Trefl Sopot (Lengyelország)

Az Ukrán együttes hiába indulhatott az Euroliga selejtezőben és erősített ezért egész jól a nyáron mégsem megy nekik úgy ahogy várták. A Galatasaray a csoport favoritja. Az Orosz csapatok mindig erősek. A Trefl az utóbbi években nem képvisel olyan játékerőt mint régen. Ha a Kuban összeszedi magát akkor esélyes a továbbjutásra.

"F" csoport:

Panionios BC Athens (Görögország)

Stelmet Zielona Gora (Lengyelország)

Telenet Oostende (Belgium)

Unics Kazany (Oroszország)

A Görög csapatokat eléggé megviselte a válság. A Belga együttes nem tartozik a jobbak közé a sorozatban. A Lengyel csapat most debütál a sorozatban. A Kazany pedig a csoport favoritja. Az újoncok lendületével a Lengyelek elcsíphetnek egy továbbjutó helyet.

"G" csoport:

Cholet Basket (Franciaország)

KK Cibona Zagreb (Horvátország)

Ratiopharm Ulm (Németország)

Spartak St. Petersburg (Oroszország)

Ebben a csoportban ismét csak az tudom mondani mint a legtöbbe, hogy az Orosz együttes az esélyes az első helyre. Mögötte nagy csata várható. A három klub közül talán a Cholet az amelyik odaérhet a továbbjutó helyre. A Németek teljesítményét nagyban befolyásolja a hét amerikai játékos formája. A Cibona eddig elég hullámzó teljesítményt mutatott. Bennük van az X.

 

"H" csoport:

Cajasol Seville (Spanyolország)

Crvena Zvezda Diva Belgrade (Szerbia)

Dinamo Banco di Sardegna Sassari (Olaszország)

Orleans Loiret Basket (Franciaország)

A sorozat talán leggyengébb csoportja ez. A Seville a nyáron alaposan meggyengült, a Spanyol bajnokság pofozógépe lett. A Francia együttes nem képvisel nagy játékerőt hazája bajnokságában sem. A Sassari az utóbbi időben egész szépen teljesít, újonc a sorozatban, úgy, hogy szerintem komolyan fogják venni. A belgárdi alakulat csoportgyőzelme nem lenne meglepetés. 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása