Tippmix kosártippek mindenkinek

Friss topikok

  • danaisonfire: szia.mit szólsz a galatasaray-kuban meccshez?ez lenne a reális eredmény?az első meccsen dobott a k... (2012.11.28. 20:37) 46. hét, 2. forduló
  • Csak a Misleny: @danaisonfire: Nadezsda nálam biztos befutó A Triumph jobb szerintem A Valencia necces lesz, de ... (2012.11.14. 09:17) 46. hét, 1. forduló
  • danaisonfire: milyen érdekes ez a spanyol meccs is:D 71-60ről 76-76.. (2012.11.10. 19:36) 45. hét, 2. forduló
  • danaisonfire: köszi szépen.sajnos lemaradtam róla,még délelött lett volna lehetőségem hogy adjak fel alamit szlo... (2012.11.06. 13:18) 45. hét, 1. forduló
  • danaisonfire: szia.engem érdekelne pár meccsről a véleményed.bár szerintem már addig nem reagálsz rá ugyh ezt ha... (2012.11.03. 22:39) 44. hét, 1. forduló

Linkblog

2010-11-es Euroliga előzetes

2010.10.17. 12:20 Csak a Misleny

Egy rövid kis elemzés a csapatokról, esélyekről, várható továbbjutókról.

 

A csoport:

 

Caja Laboral:

A nyáron legjobb játékosuk távoztott Tiago Splitter személyében, aki a San Antonio Spursben folytatja pályafutását. Rajta kívül távozott még az izraeli válogatott Eliyahu és az előző szezon végén beugró Pietrus (Valencia). Az újjonan érkezők közül kiemelkedik David Logan (Asseco), Bjelica (Crvena Zvezda) a Szerb válogatott VB-t is megjárt centere és a Panathinaikosztól érkező Marcus Haislip. Az érkezőkkel egy igen erős, és igen jól rotálható keret alakult ki a szezonra, ahol egy-két sérülés esetén is van kihez nyúlni. A klubbnál maradó húzó játékosok mint San Emeterio, Stanko Barac, Teletovic, Huertas, Pau Ribas a biztosíték arra, hogy egy jól összeszokott mag fog együtt dolgozni, és ide könnyebb beilleszteni az érkezőket.

Tippem: 1. vagy 2. hely

 

Maccabi Tel-Aviv:

Az előző Euroliga szezon legidősebb átlagéletkorú csapata volt a Tel-Aviv. Ezt idén sok fiatal játékossal igazolásával ellensújozták. Viszont az első változás a kispadon történt, ahol David Blatt (Arisz) személyéban egy igen jó edző irányítja a csapatot. A távozók között két játékost említenék meg, Andrew Wisniewski (Efes Pilsen) és D'Or Fisher (Real Madrid), akik azért húzójátékosi voltak a csapatnak. Az érkezők között van a 214 cm magas Európában még újjonc center Jeff Foote, aki az első szezonban még valószínüleg a kispadról kap több lehetősége (kicsit X faktor lesz), ugyanis posztjára egy igen jó játékost igazoltak a 206 cm magas, 143 kilós Sofoklis Schortsanitis (Olympiakosz) személyéban, aki a Görög válogatott egyik alapembere. A külső posztokra a tapasztalt Tal Burstein (Fuenlabrada) érkezett, aki jó triplavágó is egyben. Bedobó poszton is jelentős erősítések voltak Richard Hendrix (a Granda egyik legjobbja volt az előző szezonban), Lior Elyahu (Caja Laborral) személyében. A keretet két fiatal Jeremy Pargo és Mikhail Torrance teszi teljessé a maradók Doron Perkins, Derrick Sharp, Pnini Guy, Chuck Edison, Yaniv Green, Elishay Kadir mellett. Összeségében egy igen erős keret lesz játékban, ahol főleg a belső posztokon lesz a hangsúly jól triplázó külső játékosok mellett és azért a csapat játékába a fiatalok is lendületett tudnak adni a padról. Azért majd egy hónap biztos kell az összeszokáshoz.

Tippem: 1. vagy 2. hely

 

Khimki Moszkva:

A selejtezőbőlfelkerül Orosz gárda igen erős kerettel rendelkezik. A távozók között azért voltak húzó játékosok Mozgov (New York Knicks), Javtokas (Valencia), Jankunas (Zalgiris). Az érkezőknél említést érdemel Zoran Planinic (CSKA Moszkva), Thomas Kelati (Valencia), Benjamin Eze (Siena). Egyedül Mozgov pótlását nem tudták hasonló kaliberű játékossal megoldani, mert azért Eze nincs egy szinten vele. Viszont a maradókkal Savrasenko, Langford, Fridzon, Dmitriev, Sergei Monia, Krešimir Lončar egy egész jó csapat lett, ahol a magas posztokon egy sérüléshullám már sok mindent befolyáshat. Az összeszokotsággal nem lehet probléma, az összes selejtező mérkőzés megnyerése után lendületből kezdenek.

Tippem: 3. vagy 4. hely

 

Asseco Prokom:

A nyáron igen jelentős játékosmozgás volt a csapatnál. A távozók között David Logan (Caja) a legnagyobb veszteség. Az érkezők oldalán viszont sok jó játékos van, többek között Szubarga (Wloclavek), Pawel Kowalczuk (Trefel Sopot), Mike Wilks (Oklahoma), Bobby Brown (L.A. Clippers), J. R. Giddens (New York Knicks), rajtuk kívül pedig három fiatal amerikaival egészült ki a keret. A maradókkal kiegészülve Jagla, Ratko Varda, Robert Witka, Daniel Ewing jó csapat lehet, bár egy kicsit zsoldos seregnek tünik a keret.

Tippem: 4. vagy 5. hely

 

Partizan Belgrád:

Az előző szezon legnagyobb meglepetését produkálta a csapat aa Final Fourba jutással. A sikerek után többen igen kapósak lettek a nyári játékospiacon. Távozott az Euroliga legmagasabb játékosa Slavko Vranes (Kazany) továbbá Bo McCalebb (Siena), az előző szezon nagy felfedezettja Aleks Maric (Panathinaikosz), Lawrence Roberts (Efes Pilsen) és a sikeredző Dusko Vujosevics (CSKA Moszkva). Ők mind meghatározó emberi voltak csapattuknak. Az edzői széket Vlada Jovanovic foglalta el, aki a Szerb U19-es válogatottat irányította eddig, ez is azt bizonyítja, hogy továbbra is a fiatal tehetségeket helyezik előtérbe a csapatban. Az újjonan érkező játékosok közül kiemelkedik Jaka Klobucar (Union Olimpia), Oliver Lafayette (Boston Celtics), Bojan Popovic (Efes Pilsen). Rajtuk kívül még érkezett Dragan Milosavljevic (Radnicki), Rasko Katic (Hemofarm), Nathan Jawai (Sioux Falls Skyforce) akikből remek kiegészítő emberek lehetnek. A sikercsapatból maradtakkal együtt (Bogdan Bogdanovic, Mitrovic, Dusan Kecman, Petar Bozic, Jan Vesely) egy jó szellemű, hajtós csapat lesz. A rutin viszont nem velük van. Ezt bizonyítja az Adria Ligában a Siroki TT-től idegenben elszenvedett 86-79-es vereség is.

Tippem: 3. vagy 4. hely

 

Zalgiris Kaunas:

A nyáron nem volt nagy mozgás a csapatnál. Mario Delas (Cibona Zagreb) egy maghatározó játékos távozott a csapattól. Az érkezők oldalán említést érdemel Paulius Jankunas (Khimki), Tomas Delininkaitis (PAOK), DeJuan Collins (Kavalos), Aco Petrovic (edző, Crvena Zvezda). A maradók között említést érdemel még Klimavicius, Marcus Brown, Travis Watson. Ez a keret nekem kicsit szűknek tűnik. Kevés a 6-7 húzóember mögött a minőségi csere. Az eddigi évek tapasztalati alapján nem sok vizet zavarnak majd a Litván csapatok, bár néhány bravúr eredményt elérhetnek.

Tippem: 6. hely (max. az 5.)

 

B csoport:

 

Real Madrid:

A Real Madrid szinte az elsők között kezdte meg az idei szezon keretének kialakítását. Az előző szezonban sok nagy nevű játékost csábítottak a csapathoz, de csapatként nem váltak be, így tömeges játékoscsere lett a vége. A távozók között voltak olyan nagy nevek, mint Louis Bullock, Kaukenas, Marko Jarics, Travis Hansen, van der Spiegel, Lavrinovic, Dasic. Az érkezők között található D'OR Fisher (Maccabi) center, Sergio Rodriguez (New York Knicks) a Spanyol válogatott alapembere, Clay Tucker (Badalona), Carlos Suarez (Estudiantes). A maradó játékosokokkal (Prigoni, Lull, Vidal, Velickovic, Garbajosa, Ante Tomic, Felipe Reyes), egy hajtós küzdős csapat lesz. Megszabadúltak a házsártos sztároktól. Itt mindenki küzdeni fog mindenkiért, és sokra fogják vinni.

Tippem: 1. vagy 2. hely

 

Olympiakosz:

Nyáron több meghatározó játékos távozott a csapattól. Sofoklis Schortsanitis helyére rögtön le is igazolták a Szlovén válogatott centerét Nesterovicot (Toronto Raptors). További távozók: Josh Childress (Pheonix Suns), James Penn (?), Beverly Patrik, Nikola Vujcic, Linas Kleiza (Toronto Raptors). A további érkezők Zoran Erceg (Panioniosz, center), Matt Nielsen (Valencia), Vassilis Spanoulis (Panathinakosz) a városi riválistól, Pelekanos Michalis (Marouszi), Marko Keselj (Zvezda), Jamon Lucas (Marouszi). A kispadon is jelentős erősítés történt, ugyanis a Szerb válogatott neves edzője Dusan Ivkovic is itt folytattja. Az eddig sem rossz névsort a maradók listája teszi teljessé, ahol olyan sztárok vannak mint Teodosic, Vasilopoulos, Papaloukas, Bourousis. Az már most biztos, hogy az edző személye biztosíték a jó szakmai munkára, a keret pedig olyan bomba erős (minden posztra két minőségi játékos bármikor bevethető), hogy minimum a 4 közé várom a csapatot a végelszámolásnál.

Tippem: 1. vagy 2. hely

 

Virtus Roma:

A távozók között két légiós kiemelendő Ibby Jaaber (AJ Milano) és Kennedy Winston (Valencia). Az erkezők listája igen népesre sikeredett, olyan játékosokkal mint a veterán Charles Smith (Efes), Darius Washington Jr. (Galatasaray), Ali Traore (Asvel) és néhány kiegészítő ember. A keret nagy része együtt maradt, ahol igazán kiemelkedő sztárok nincsenek. Egy fiatal, munkás csapat lesz a pályán, akik főleg hazai pályán lehetnek veszélyesek a riválisokra.

Tippem: 4. hely

 

Unicaja Malaga:

Egy húzójátékos távozott a nyáron Omar Cook (Valencia) személyében. Az érkezők oldalán olyan játékosok vanank mint Terrell McIntyre (Siena), Matt Nielsen (Valencia), Uros Tripkovic (Juventut Badalona). A keretet elnézve egy alacsony szerkezetű, gyors játékot játszó, főleg kintről dobó csapat lesz a következő évadban. Szerencsés sorosolásuk miatt szerintem nem kell a továbbjutásuk miatt aggódniuk.

Tippem: 3. hely

 

Brose Basket Bamberg:

A nyáron nem volt nagy játékos mozgás a csapatnál, ahol Casey Jacobsenen kívül nem tudok senkit kiemelni. Az eddigi évek tapasztalatai alapján ez a keret nem lesz képes továbbjutni csoportjukból.

Tippem: 5. vagy 6. hely

 

Spirou Charleroi:

A selejtező sorozat második továbbjutója a Belga csapat. A Belga gyakorlatnak megfelelően a keret egy Franciát leszámítva második vonalas amerikai és Belga játékosokból áll. Ebben a csoportban ez a keret nem elég erős a továbbjutásra.

Tippem: 5. vagy 6. hely

 

C csoport:

 

FC Barcelona:

A Barcelona egy játékost igazolt a nyáron Kosta Perovicot a Valencia 217 cm. magas centerét. A keret teljesen egyben maradt! Az előző szezonban másodikak lettek a Spanyol bajnokságban és megnyerték az Euroligát. Kell ennél több?

Tippem: 1. hely

 

Montepaschi Siena:

A nyáron főleg légiós poszton cserélt a klub. Távozott a veterán legenda  Denis Marconato (Cantu), továbbá a légiósok Terrell McIntyre (Malaga), Benjamin Eze (Khimky), David Hawkins (AJ Milano), Romain Sato (Panathinaikosz). Négy meghatározó és néhány kiegészítő játékost igazoltak a vezetők. Meghatározó játékos lehet, David Moss (Benetton), Lester (Bo) McCalebb (Partizan), Rimantas Kaukenas (Real Madrid), Malik Hairston (San Antonio Spurs). A kiegészítők Milovan Rakovic (Szpartak Szentpétervár) bár Ő egész jó szezont teljesített az Orosz csapatnál (15 pontos átlaga volt), Andrea Michelori (Cantu), Pietro Aradori (Angelico Biella). A megtartottok alap emberekkel (Nikos Zisis, Lavrinovic, Kaukenas) egy egész jó csapat lehet. Viszont itt is meg lehet említeni, hogy sok a zsoldos, ami nem mindig tesz jót egy csapatnak.

Tippem: 2. vagy 3. hely

 

Fenerbahce Ülker:

A nyáron távozott az edző Bogdan Tanjevic, helyette viszont érkezezett Neven Spahija (Valencia) aki szintén nagyon jó szakember. Játkos fronton a legnagyobb veszteség Omer Asik volt aki a Chichago Bullst választotta. Az érkezők listája viszont igen jó játékosokat tartalmaz. Olyanokat mint Marko Tomas (Cibona Zágráb), Engin Atsür (Besiktas), Roko Ukic (Milwaukee Bucks), Darjus Lavrinovic (Real Madrid), Kaya Peker (Efes). A maradókkal mint Kinsey, Gasper Vidmar, Lynn Greer, Onan Omer egy jó csapat lehet, ahol főleg az érkezők lehetnek a húzó játékosok.

Tippem: 2. vagy 3. hely

 

Cibona Zagreb:

Távozott a csapat edzője Velimir Perasovic (Efes Pilsen). Helyette érkezett Radulovic Zdravko (Cedevita Zagreb). Játékos fronton a távozóknál említést érdemel Marko Tomas (Fener Ülker) és Jamont Gordon (CSKA Moszkva). Az érkezők oldalán Jure Lalic (Union Olimpija), Drago Pasalic (Xacobeo Blu), Karlo Vragovic (BC Dubrava), Mario Delas (Zalgiris), Marcus Johnson (University of Southern California), Rok Stipcevic (Zadar) szerepelnek. A maradókkal együtt (Marin Rozic, Zubic Tomislav, Bojan Bogdanovic),  egy kivételével színtiszta Horvát csapat lesz pályán. Eddigi teljesítményt most is hozni fogják majd.

Tippem: 4. vagy 5. hely

 

Lietuvos Rytas:

A nyári játékos mozgás során meghatározó játékos távozásáról nem tudok. Az érkezők oldalán hat játékos érdemel említést: Dovydas Redikas (KK Akademija Vlinius), Jerry Johnson (Charleroi), Cemal Nalga (Alba Berlin), Brad Newley (Besiktas), Igor Milosevic (Marouszi), Zydrunas Kelys (Perlas). A keretet olyan játékosok teszik teljessé mint Bajramovic, Jomantas, Valanciunas, Milko Bjelica. A keret átlegéletkora a ligában a legalacsonyabbak között van. Fiatal és egy kicsit tasztalatnal csapat lesz majd parketten, hazai pályán szerezhetnek meglepő eredményeket.

Tippem: 4. vagy 5. hely

 

Cholet Basket:

A nyári érkezők között nincs kiemelkedő játékos. Érkezett: Vule Avdalovic (Alicante), Meredis Houmounou (ALM Evreux Basket), Luc-Arthur Vebobe (Antibe), Erman Kunter (Le Havre), DeMarcus Nelson (Air Avellino), Mamoutou Diarra (Roanne). Itt is fiatal csapat lesz parketten. Szerintem az idei keretük nem alkalmas a továbbjutásra.

Tippem: 6. hely

 

D csoport:

 

Panathinaikos:

Nyáron három meghatározó játékos távozott: Vassilis Spanoulis (Olympikosz), Marcus Haislip (Caja Laboral), Giorgi Shermadini (Union Olimpija). Az érkezők között található az előző szezon nagy felfedezettje Aleks Maric (Partizan), továbbá Kaimakoglou Vougioukas (Marouszi), Romain Sato (Siena). Egy igen erős és minden poszton két jó játékossal rendelkező csapat lesz pályán. A csapatban maradók mint Drew Nicholas, Tsartsaris, Fotsis, Batiste, Perperoglou, Tepic garancia a jó szereplésre.

Tippem: 1. hely

 

CSZKA Moszkva:

A nyári távozók közül kiemelkedik Anton Ponkrashov (Szpartak Szentpétervár) és Pop Mensah-Bonsu (Caja). Az első erősítés a kispadon történt Dusko Vujosevics (Partizan) személyében. A játékos kerethez csatlakozott Sergey Bykov (Dinamo Moszkva), Boban Marjanovic (Hemofarm), Jamont Gordon (Cibona Zagreb). A keretet légiósok és Orosz válogatotttak teszik teljessé, ahol olyan sztárok vannak mint Smodis, Siskauskas, J. R. Holden, Langdon, Kaun, Khryapa. Mint minden évben most is esélyes a akár a legjobb négyre a csapat, kérdés mit tudnak megvalósitani belőle.

Tippem: 2. vagy 3. hely

 

Efes Pilsen:

Nyáron távozott Ergin Ataman (edző), Bojan Popovic (Partizan), Charles Smith (Roma), Kaya Peker (Fener) akik jó játékosok, viszont sikerült őket megfelelő helyettes pótolni. Az edzői székbe érkezett Velimir Perasovic (Cibona Zagreb), aki jó szakember. Játékos fronton érkezett Cenk Akyol (Air Avellino), Andrew Wisniewski (Maccabi Tel Aviv), Erwin Dudley (Türk Telekom), Miroslav Raduljica (FMP), Lawrence Roberts (Partizan). Közülük az első kettő kiemelkedi, de Dudley és Roberts sem rossz játékos. Azért rajtuk kívül is vannak nagyon jó játékosok a keretben, mint Nachbar, Rakocevic, Arslan, Gonlum, Tunceri, Thornton. Egy egész jó keret, és jó csapat lehet ebből az elegyből. Az Efes mindenki ellen veszélyes lehet!

Tippem: 2. vagy 3. hely

 

Armani Milano:

A nyáron nagy volt a jövé-menés a csapat háza táján. Egy meghatározó játékos távozott Massimo Bulleri (Benetton). Az érkezők oldalán egész nyáron mentek a pletykák a nagy igazolásokról. Ez lett belőle: David Hawkins (Siena), Nicolo Melli (Reggio Emilia), Gabriele Ganeto (MiroRadici Finance Vigevano), Ibby Jaaber (Roma), Oleksiy Pecherov (Minnesota Timberwolves), Mike Nardi (Pavia). Jabber, Pecherov, Hawkins húzó ember lehet. A maradóknál érdemes kiemelni a két Litvánt Petraviciust és Maciulis, továbbá Mordente, Morris, Rocca lehet húzó játékos. A továbbjutásra esélyesek.

Tippem: 4. vagy 5. hely

 

Power Elec. Valencia:

A nyáron távozott a vezető edző Neven Spahija (Fener Ülker), továbbá Kosta Perovic (Barcelona), Matt Nielsen (Olympiakosz), Thomas Kelati (Khimky), akik távozása érzékenyen érintheti a csapatot. Az érkezők oldalán egész sok új arc van: Dusko Savanovic (Cajasol), Omar Cook (Unicaja Malaga), Robertas Javtokas (Khimky), James Augustine (Gran Canaria), Kennedy Winston (Lottomatica Roma), Marc Fernandez (ViveMenorca), Jeremy Richardson (Arisz), Florent Pietrus (Caja) és az edző Manuel Hussein (Murcia). Javtokas és Cook extra igazolás volt. A maradóknál kiemelkedikVictor Claver, Lishchuk, De Colo, Rafa Martinez. Jó csapat lesz itt is. Egy hajszálon fog múlni a továbbjutás a csoportból! Nagy csata lesz a Milannal majd.

Tippem: 4. vagy 5. hely

 

Union Olimpija:

A távozóknál két játékost emelnék ki, Jaka Klobucart (Partizan Belgrád) és Jure Lalicot (Cibona Zagreb). Az érkezőknél kiemelendő: Suad Sehovic (Bosna Sarajevo), Goran Jagodnik (Hemofarm), Damir Markota (Bilbao), Sasu Salin (Honka Espoo), Kevinn Pinkney (Hapoel Jerusalem), Kenny Gregory (PAOK), Giorgi Shermadini (Panathinaikos), Marque Perry (Donetsk), Aloysius Anagonye (?), Zoran Vrkic (Split), Dino Muric (Parklji Bezigrad), Klemen Lorbek (Hopsi). Markota, Gregory és Pinkney jó vételnek tűnik. A maradók közül Saso Ozbolt kiemelendő. Lényegében teljesen új csapatot építettek a nyáron, de ebben az erős csoportban ez is kevés lesz. Ellenük szeretné mindenki begyűjteni a "kötelező" győzelmet, talán 2 % esélyt adok a továbbjutásukra.

Tippem: 6. hely

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása