Tippmix kosártippek mindenkinek

Friss topikok

  • danaisonfire: szia.mit szólsz a galatasaray-kuban meccshez?ez lenne a reális eredmény?az első meccsen dobott a k... (2012.11.28. 20:37) 46. hét, 2. forduló
  • Csak a Misleny: @danaisonfire: Nadezsda nálam biztos befutó A Triumph jobb szerintem A Valencia necces lesz, de ... (2012.11.14. 09:17) 46. hét, 1. forduló
  • danaisonfire: milyen érdekes ez a spanyol meccs is:D 71-60ről 76-76.. (2012.11.10. 19:36) 45. hét, 2. forduló
  • danaisonfire: köszi szépen.sajnos lemaradtam róla,még délelött lett volna lehetőségem hogy adjak fel alamit szlo... (2012.11.06. 13:18) 45. hét, 1. forduló
  • danaisonfire: szia.engem érdekelne pár meccsről a véleményed.bár szerintem már addig nem reagálsz rá ugyh ezt ha... (2012.11.03. 22:39) 44. hét, 1. forduló

Linkblog

Euroliga Top 16 beharangozó

2011.01.15. 21:38 Csak a Misleny

A jövő héten elkezdődnek a Top 16 küzdelmei! Itt már valóban éles és izgalmas mérkőzések lesznek majd, és a csapatok nem feltétlenül csak a támadójátékukkal szeretnék megnyerni mérkőzéseieket. Ezek egy semleges nézőknek nem igazán kedvezőek, de aki egy kicsit is ismeri a sportágat, annak remek szórakozás lesz.

 

E csoport:

Résztvevők: Panathinaikosz, Caja Laboral, Unicaja Malaga, Lietuvos Rytas.

Ebben a csoportban a Pana továbbjutása szinte biztosra vehető. A keretben lényeges változás nem volt. A sérültek is lassan felépűlnek.

A Caja előnye lehet, hogy center poszton betöltöttek egy űrt, a nyáron a Panathinaikosztól igazolt és hosszú ideje sérült Marcus Haisliptől megváltak, és helyére egy megbízható játékost Esteban Batistát igazolták. Idegenben sebezhető együttes.

Unicaja Malaga igen kétarcú csapat lehet. Bármikor képesek bravúrókra és rettenetes teljesítményere is.  Változás nem volt a keretben.

A Litván Rytas csapata röggtön elvesztette az új év első napján egy fontos láncszemet Jasikevicius (Fenerbahce) személyében. Rajta kívűl távozott még Jerry Johnson (Galatasaray) is. Érkezet viszont igen jó játékos Simas Jasaitis (Galatasaray), Ő nagy erősítés lehet!

Tippiem a továbbjutókra: Panathinaikosz, Caja Laboral

 

F csoport:

Résztvevők: Maccabi, Union Olimpija, Barcelona, Roma.

A csoport két toronymagas favoritja a Maccabi és a Barcelona. A Barcelona vezetőedzőjének Xavi Pascual szerződését két évvel meghosszabították a napokban (mondjuk Én ezt személy szerint nem nagyon értem).

A csoport másik csapatánál a Románál viszont új vezetőedző debütál a padon Saso Filipovski (CSKA Moszkva másodedző) személyében. Talán Ő fel tudja rázni a bajnokságban igen gyengén muzsikáló együttest.

A Maccabinál jelentős mozgás nem volt, és kezd egyre jobban összeszokni a szezon elején összerakot csapat.

Az Union Olimpija csapata egyre inkább kezd kiduranni a szezon elejei bombaforma után (pl. vereség otthon az EL egyettlen nyeretlen csapataként kiesett Cibona Zagrebtől). Játékosmozgás nem volt, viszont a hazai veretlensége ezek után igencsak veszélybe került a Szlovénneknek.

Tippem a továbbjutókra: Barcelona, Maccabi

 

G csoport:

Résztvevők: Siena, Real Madrid, Efes Pilsen, Partizan Belgrád.

Talán a legkiegyensúlyozottabb csoport a TOP 16-ban.

A Siena csapatánál irányító poszton volt változás. Sérülés miatt kiesett a csapatból Bo Mc'Caleb. Pótlására leigazolták a Marko Jaricot (csapat nélkül volt), aki az NBA-t is megjárta. 

A Real kezde egyre jobb formába lendűlni, jelentős mozgás a keretben nem volt.

Az istanbuli sztárcsapat az Efes a Chicago Bulls csapatából erősített Flip Murray személyében, akinek 10 pontos átlaga volt a most futó NBA szezonban. A már így is erős keretű csapat még ütősebb lehet, viszont idegeben elég gyengén szerepelt eddig a csapat, és itt nem csak a statisztikát kell nézni.

A Partizan csapatánál nagy mozgás nem volt, viszont a keret kezd összeálni. Ebből a csoportból nem sok esélyük van a továbbjutásra.

Tippem a továbbjutókra: Siena, Efes Pilsen.

 

H csoport:

Résztvevők: Olympiakosz, Fenerbahce, Zalgiris Kaunas, Valencia.

A Görög sztárcsapatnak az első csoportkörben még voltak botlásai, de ezeket most el kell felejteniük, mert itt már nem babra megy a játék. A csapat keretében változás nem volt, amire nincs is igen szükség, mert a Panathinaikosz elleni rangadót is megnyerték nemrég "idegenben".

Jó Törökös szokáshoz híven a Fener is jelentős erősítést hajtott végre Sarunas Jasikevicius (Rytas) személyében, és még december elején leigazolták a Sacramento Kings centerét Sean May-t.A velük megerősődött keretű csapat bárhol, bárkire veszélyes lehet.

A másik TOP 16-os Litván csapatnál a Zalgirisnál sem telt eseménytelenűl a szünet. Leigazolták a CSKA Moszkva 222 cm. magas centerét Boban Majranovicot. A lelkes és jól összerakott csapat bárkinek a dolgát képes lesz megnehezíteni.

A csoport negyedik csapata a Valencia az edzőváltás óta szárnyal (november 16), azóta alig szenvedett vereséget (Olimpija november 17 és CSKA Moszkva december 8, mindkettő idegenben, a bajnokságban veretlenek). Leigazolták a folytatásra az Asseco Prokom légiósát J.R. Giddens-t. Kérdés, hogy mennyiren tud jobban játszani, mint Lengyelországban. A csapat mostanában kicsit hanyatló formát mutat, ugyanis egyre kisebb különbségel nyerik mérkőzéseiket. Nagy talány, hogy az EL-be áttudják-e menteni a bajnoki formájukat.

Tippem a továbbjutókra: Olympiakosz, Fenerbahce.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása