Tippmix kosártippek mindenkinek

Friss topikok

  • danaisonfire: szia.mit szólsz a galatasaray-kuban meccshez?ez lenne a reális eredmény?az első meccsen dobott a k... (2012.11.28. 20:37) 46. hét, 2. forduló
  • Csak a Misleny: @danaisonfire: Nadezsda nálam biztos befutó A Triumph jobb szerintem A Valencia necces lesz, de ... (2012.11.14. 09:17) 46. hét, 1. forduló
  • danaisonfire: milyen érdekes ez a spanyol meccs is:D 71-60ről 76-76.. (2012.11.10. 19:36) 45. hét, 2. forduló
  • danaisonfire: köszi szépen.sajnos lemaradtam róla,még délelött lett volna lehetőségem hogy adjak fel alamit szlo... (2012.11.06. 13:18) 45. hét, 1. forduló
  • danaisonfire: szia.engem érdekelne pár meccsről a véleményed.bár szerintem már addig nem reagálsz rá ugyh ezt ha... (2012.11.03. 22:39) 44. hét, 1. forduló

Linkblog

WNBA beharangozó

2011.06.04. 15:40 Csak a Misleny

 

Magyar idő szerint június 4-én elrajtolt a WNBA alapszakasza a Los Angeles Sparks-Minnesota Lynx mérkőzéssel. A találkozót a Sparks nyerte 82-74-re.

Ha már a nyugati csoportban volt a nyitány nézzük a nyugati csoport csapatait!

Kezdjük rögtön a Los Angeles Sprks csapatával. A keret jelentős részét tapasztalt, rutinos játékosok alkotják. Húzó embereik mint Tina Thompson (36) és DeLisha Milton-Jones (36) sem a fiatal kategóriát képviselik. A többiek sem kezdő játékosok. Candece Parker (25), Noelle Quinn (26), Ticha Penicheiro (31), Ebony Hoffman (29) vagy a volt soproni játékos Kristi Toliver (24) is a rutinos kategóriába tartozik. Sokat mondó, hogy a Sparks legfiatalabb játékosa Jantel Lavender a maga 22 évével. A következő a sorban pedig már több, mint egy évvel idősebb nála. Ez a rutin csapata. Kérdés, hogy bírják a végéig erővel és sérülésekkel.

A nyugati csoport egyik legnagyobb esélyese a szakemberek szerint a Seattle Storm csapata. Itt elég az utóbbi idők egyik legnagyobb játékosát az Ausztrál Lauren Jackosnt (30) megemlíteni. Nagy játékerőt képvisel a palánk alatt és a közép távoliakkal sem gyűlik meg a baja. A köré épülő csapatban olyan játékosok vannak mint Swin Cash (31) aki egy nagyon jó kezű játékos, Sue Bird (30) aki remek irányító, pár éve még a liga legjobbjai között volt számon tartva, de mostanra sokat esett vissza a teljesítménye. Ez talán annak is köszönhető, hogy évek óta nem pihen, nyáron WNBA a másik három évszakban pedig Európa azon belül is Euroligás csapatokban játszik évek óta. Erre a szezonra leigazolták Katie Smith (37) aki kora ellenére is a WNBA egyik legjobb kezű távoli dobója. Hasznos tagja lehet még a csapatnak Belinda Snell (30) aki szintén Ausztrál, Camille Little (26), Lecoe Willingham (30), Tanisha Wright (25). Snellt leszámítva mindenkinek volt már 10 pontnál nagyobb alapszakasz átlaga. A többiek inkább fiatalok és hasznos kiegészítő emberek.

A nyugati csoport első helyére személyesen a Pheonix Mercury gárdáját várom. Nagyon jó keret az övék, olyan játékosokkal akik most vannak a toppon. Elég megemlíteni, hogy itt játszik a világ talán legjobb formájában lévő játékosa Diana Taurasi (29), aki a már ismert botránya miatt rápihent a szezonra. Vele van a csapatnál legjobb barátnője Penny Taylor (30) aki szintén a világ élvonalába tartozik. A botrány után Dianával tartott és elhagyta a Rátgéber László által irányított Fenerbahcét, így Ő is rápihent a szezonra. Mellettük olyan játékosok teszik teljessé a keretet, akik bárhol máshol is húzóemberek lehetnének. Candice Dupree (26), Kara Braxton (28), Temeka Johnson (29), Marie Ferdinand-Harris (32) négyes igen erős. Az Ő cseréik mint DeWanna Bonner (23) vagy Nakia Sanford (35) és még ketten garancia lehet arra, hogy egy erős, kiegyensúlyozott csapat lesz a pályán. Érdemes odafigyelni rájuk.

A rájátszásban biztos helye van Nyugatról a Minnesota Lynx csapatának. Húzó játékosaik Seimone Augustus (27), Lindsay Whalen (28), Charde Houston (25), Rebekkah Brunson (30), Candice Wiggins (24) és a WNBA egyik legrutinosabb játékosa Taj McWilliams-Franklin (40) aki sok társához hasonlóan éveket játszott Európában. Mögöttük inkább már fiatalok vannak a keretben. Jó játékosok vannak a csapatban, de egy kicsit rövid a pad, és a főbb ellenfeleknek minden játékosuk ellen van megfelelő őrzője.

A Minnesota egyik legnagyobb vetélytársa a San Antonio Silver Stars lehet. Ismertebb játékosaik mint a  volt soproni Tully Bevilaqua (38), Sophia Young (27), Ruth Riley (31), Becky Hammon (34), Jia Perkins (29) a rutint képviselik. Ha Ők bírják a szezont végig talán meglehet a rájátszás. A csapattal érdekesség kép érdemes megemlíteni, hogy a Pécsről jól ismer Kelly Mazzante itt volt a szezon kezdete előtt próbajátékon, de szerződést nem kapott.

A nyugati csoport utolsó csapata a Tusla Shock. A gárda Detroitból tette át székhelyét Tuslába még 2009-ben. Azóta nem sok babér termett nekik. Most is egy igen vegyes, és érdekes kerettel vágnak neki a szezonnak. Ebben a szezonban újra kezdi pályafutását 40 évesen(!) Sherly Swoopes, a 2008-ban visszavonult legenda hasznára lehet csapatának, bár kétlem, hogy 15 pontos játékos lesz. Itt játszik majd a Sopronban még tavasszal bajnoki címet nyerő Amber Holt (26) vagy az atlétikából jól ismert és onnan doppingolás miatt eltiltott Marion Jones (35). Nem sok potencia van a többi játékosban. Elég csak azt megemlíteni, hogy négy újonc és egy elsőéves van a keretben, és rajtuk kívül is csak fiatalok alkotják a csapat gerincét. Valakinek utolsónak is kell lennie...

 

A keleti főcsoport egyik legjobbja lehet az Indiana Fever csapata. Erősségük Tamika Catchings (32), Katie Douglas (32) aki az egyik legjobb külső dobó a mezőnyben, Tangela Smith (34), Tammy Sutton-Brown (33). Őket sehol nem kell bemutatni. Rutinjuk és játékerejük alapján sokra viheti a csapat, mert mellettük a padon megfelelő kiegészítő játékosok ülnek. Ha viszont a négyesből egy több játékos lesérül, akkor nehéz dolguk lehet.

Ez az év meghozhatja az áttörést az Atlanta Drem csapatának. Centerben nagy erősségük lehet a Pécsett is megfordult Brazil Erika de Souza (29, művésznevén Cintia). Honfitársa Iziane Castro Marques (29) szintén húzó játékosnak számít csak úgy, mint a volt soproni Angel McCoughtry (24, aki nem a csapatjátékáról híres), Lindsey Harding (27) és Sancho Lyttle (27). A többiek remek zongoracipelők.

Kelet egyik erőssége lehet a Connecticut SunA keret túlnyomó részét fiatalok adják. Itt játszik az előző szezon egyik pécsi kedvence Kelsey Griffin (24). Rajta kívül olyan tehetségek játszanak itt mit Tina Charles (22), Renee Montgomery (24). A rutint Kara Lawson (30), DeMya Walker (33), Asjha Jones (30), Tan White (28) biztosítja. Ez egy ideális keret a rutinosak és fiatalok közt meg van az egyensúly. Sokra vihetik még.

New York Liberty csapata rájátszás esélyes. Húzó játékosaik Nicole Powel (29), Cappie Pondexter (27), Essence Carson (24, volt győri), Quanitra Hollingsworth (22) aki Győrben játszott még tavasszal. A többi játékos inkább hasznos kiegészítő jellegű.

A Washington Mystics erre a szezonra fiatalított. Öt kezdő (rookie) játékos mellett egy másodéves, és három három évet a ligában lehúzott játékos van. Húzó játékosaik Marissa Coleman (24), Kelly Miller (32), Alana Beard (29). A többiek nagyjából egy színvonalt képviselnek.

Tavaly a Chicago Sky az utolsók közt volt keleten. A helyzet valószínűleg változatlan lesz idén. A keret csak 10(!) játékosból áll. Közöttük három olyan van akik már letettek valamit az asztalra, nevezetesen Dominique Canty (34), Sylvia Fowles (25) és Michelle Snow (31). A többiek eddig nem voltak a liga meghatározó játékosai. 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása