Tippmix kosártippek mindenkinek

Friss topikok

  • danaisonfire: szia.mit szólsz a galatasaray-kuban meccshez?ez lenne a reális eredmény?az első meccsen dobott a k... (2012.11.28. 20:37) 46. hét, 2. forduló
  • Csak a Misleny: @danaisonfire: Nadezsda nálam biztos befutó A Triumph jobb szerintem A Valencia necces lesz, de ... (2012.11.14. 09:17) 46. hét, 1. forduló
  • danaisonfire: milyen érdekes ez a spanyol meccs is:D 71-60ről 76-76.. (2012.11.10. 19:36) 45. hét, 2. forduló
  • danaisonfire: köszi szépen.sajnos lemaradtam róla,még délelött lett volna lehetőségem hogy adjak fel alamit szlo... (2012.11.06. 13:18) 45. hét, 1. forduló
  • danaisonfire: szia.engem érdekelne pár meccsről a véleményed.bár szerintem már addig nem reagálsz rá ugyh ezt ha... (2012.11.03. 22:39) 44. hét, 1. forduló

Linkblog

WNBA 38. hét

2011.09.19. 14:27 Csak a Misleny

Indiana Fever-New York Liberty H (az állás 1-1) a végeredmény 72-62

Haza pályán a Fever mindenki ellen domináns.

 

Seattle Storm-Phoenix Mercury H (1-1) a végeredmény 75-77

A Seattle feltámadt. Egyre jobban játszanak, míg a Mercury egyre gyengébben.

 

Minnesota Lynx-San Antonio Silverstars H (1-1) a végeredmény 85-67

Jobbak.

 

FŐCSOPORT DÖNTŐK:

A párharcok két nyert mérkőzésig tartanak!

Nyugati főcsoport:

Minnesota Lynx (1)-Phoenix Mercury (3)

Előzetesen senki nem várta ezt a párharcot a főcsoport döntőjébe. Na nem a Phoenix bejutása a meglepetés (bár az ahogy megnyerték a harmadik mérkőzést idegenben a Seattle ellen megér egy misét), mert tavaly is idáig jutottak, hanem a Lynx parádés szereplése. Egy jó szellemű, ideális összetételű csapat bontakozott ki a szezon során. Erőnlétileg igen jó a csapat, mert azon kevesek között voltak, akik ha 48 óra alatt két meccset kellett játszaniuk, akkor is bírták erővel és behúzták az első után a második mérkőzést is. A csapat ponttermésének nagy részéért a kezdők felelnek. Ha a kezdők nem dobnak elegetek, és gyenge a védekezés, akkor bajban lehetnek, mint a San Antonio elleni első mérkőzésen. A Phoenix hányatott szezonon van túl. Gyenge kezdés után (0-3) gyorsan talpra álltak (11 mérkőzésen 10 győzelem), de ezután jöttek a sérülések. Hol Taurasi, hol Taylor hiányzott, legtöbben így is csak 1-2 mérkőzést mulasztottak, de mindig egymás után hiányozott valaki a csapatból. A alapszakaszban nagyon jól használta az egész keretet az edzői stáb. Mindig mindenki hozzá tudta tenni a magáét. A rájátszásra viszont csak 6-7 játékost rotál az edző. Ha a kezdők betliznek, akkor valahogy hiába erőltetik a cseréket, hidegen Ők sem tudnak tolni a csapat szekerén. A támadójáték túlságosan Taurasitól függ. Ha lázba tudja hozni a csapatot nincs ellenfél. Ha nem, akkor baj van.

Az alapszakaszban 5-ször találkoztak, ebből 2 Phoenix győzelem mellett 3 Lynx győzelem született. A Minnesota 2-szer a Phoenix 1-szer nyert idegenben riválisa ellen. Érdekes megemlíteni, hogy az alapszakasz utolsó fordulójában pont egymás ellen játszottak. A Phonix hazai pályán fogadta a már tét nélkül játszó Lynx-et. Mindenki úgy gondolhatta kívülállóként, hogy tét nélkül a Minnesota lazán veszi a mérkőzést, készülvén a rájátszásra. E helyett félidei hátrányból fordítva 90-96-re nyert a Lynx!

Tippem: a Minnesota jut tovább 2-1-el, és várható egy hosszabbítás.

 

Keleti főcsoport:

Indiana Fever (1)-Atlanta Dream (3)

Az Indiana az előzetes várakozásoknak megfelelően megnyerte az alapszakasz keleti főcsoportját. A Dream szinte hozza tavalyi formáját eddig, akkor veretlenül jutottak a nagydöntőbe a negyedik helyről indulva. Az Indiana kiegyensúlyozott alapszakaszon van túl. Hazai pályán 13-4-es mutatót tudtak produkálni. A rájátszásra itt is jött a szokásos betegség. Egy jól működő csapatból csináltak egy 6 fős magot, akik mindig játszanak. A Fever az őrült rohanós játékban élen jár a ligában. Az edző Lin Dunn sokszor képtelen motiválni játékosait, főleg idegenben sebezhető e miatt a csapat, mert ott még a közönség is ellenük van! Az Atlanta nagyon gyengén kezdte az alapszakaszt (3-9), aztán jött az álomszerű feltámadás, az utolsó 17 meccsükön csak 3 vereséget szenvedtek! Nagy előnyük a többiekkel szemben, hogy jó felépítésű, de gyors centereik vannak, akik a WNBA stílusába nagyon jól illeszkednek.  Általában 7 embert rotálnak meccsenként. Az első körben a fiatal lendületes Connecticutot sikerült lefékezniük 2-0-val, ez a kis plusz pihenő (2 nap) jól jöhet a Fever elleni párharc előtt.

Az alapszakaszban 4-szer találkoztak, és mind a négy meccset a Dream nyerte! Az utolsó három mérkőzésük nem olyan régen volt, 08.27-én Indiana-Atlanta 80-86, 08.30-án Atlanta-Indiana 92-90 és 09.11-én Indiana-Atlanta 88-93, az utóbbi mérkőzésen viszont már tét nélkül játszott az Indiana, mert már biztos volt keleti első helyük, míg az Atlanta csak győzelem esetén kerülhetett a harmadik helyre.

Tippem: az Atlanta jut tovább 2-1-el, a hosszabbítás egyszer itt is benne van.

 

Fogadási szempontból, ha megnézzük, akkor maximum 6 mérkőzés lesz a főcsoportok döntőjében, ha ezek közül csak egy hosszabbítás is lesz, akkor már pozitív mérleggel zárhatunk, mert jönni fog 12-es körüli odds.

 

09.23-i játéknap:

 

Indiana Fever-Atlanta Dream V a végeredmény 82-74

 

Minnesota Lynx-Phoenix Mercury H a végeredmény 95-67

 

Atlanta Dream-Indiana Fever H

Az Atlanta 3 negyed után még egálra állt idegenben. Most hazai pályán esélyesek.

 

Phoenix Mercury-Minnesota Lynx H

Az előző párharcot is gyatrán kezdte a Mercury és mégis továbbjutott.

 

Indiana Fever-Atlanta Dream V

Van esélye az Atlantának. Nem rosszabb csapat, mint az Indiana.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása